Brezilya Devlet Başkanı, başından yaralandıktan sonra BRICS zirvesine katılmak üzere Rusya'ya yapacağı seyahati iptal etti

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, / Fotoğraf: Reuters

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, BRICS zirvesi için pazar günü Rusya'ya yapmayı planladığı ziyareti, Brezilya Devlet Başkanlığı'nın açıklamasına göre, uçağa binmesini engelleyen bir kazayı gerekçe göstererek iptal etti. Silva BRICS zirvesine video konferans yoluyla katılacak.

Rusya, 22-24 Ekim tarihleri arasında Volga Nehri kıyısındaki Kazan'da, başlangıçta Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan ve bu yıl Etiyopya, İran, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olmak üzere dört ülkenin katıldığı bu diplomatik zirvede yaklaşık yirmi lideri ağırlayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Reuters'ten aktardığına göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu zirve aracılığıyla Batı'nın Ukrayna'nın işgaline tepki olarak uyguladığı tecrit ve yaptırım politikasının başarısızlığını göstermeyi amaçlıyor.

Brezilya Devlet Başkanlığı yaptığı açıklamada, "tıbbi tavsiyeye dayanarak Lula'nın uzun mesafelerde uçakla seyahat etmesini engelleyen geçici bir engel nedeniyle Kazan'daki BRICS zirvesine katılmayacağını" açıkladı, ancak yaşanan duruma dair ayrıntı vermedi.

Lula müzakerelere video konferans yoluyla katılacak ve bu haftaki programını Planalto başkanlık sarayında sürdürecek.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre 78 yaşındaki Lula, cumartesi günü “bir ev kazası ve başının alt kısmındaki yaralanma sonrasında” Brasilia'daki Suriye-Lübnan Hastanesi'ne nakledildi.

Doktorların doğruladığı bilgiye göre Lula banyoda düştü, kafasının arkasında morluk oluştu ve dikiş atıldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU