Özgür Özel, Edirne Cezaevi önünde konuştu: Barış olacaksa Selahattin Demirtaş'ın önemi büyük

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Edirne Cezaevi'nde ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın Doğu illeri turuna çıkacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gezisi öncesi Özel, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etmek üzere bugün Edirne F Tipi Cezaevi’ne geldi.

Özel’in beraberinde Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yer aldı. Cezaevine saat 11.20’de ulaşan Özel’i, Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir karşıladı. Demir, Özel’e "Arafta Düet" kitabını ve Demirtaş’ın çağrı metnini verdi. Özel, daha sonra Demirtaş ve Mızraklı ile görüşmek üzere cezaevine girdi.

"Çok utanç verici ziyaretler yapıyoruz"

Özgür Özel, ziyaretinin bitmesinin ardından Edirne Cezaevi önünde açıklama yaptı:

Demirtaş ve Mızraklı ile görüştük. Öncelikle böyle bir görüşmeye yapmanın utancı içindeyim. Demirtaş Meclis'te milletvekiliyken, evlerine baskınlar yaptırıp, birçok milletvekilinin götürüldüğü bir operasyonla buraya konuldular. Demirtaş seçilmiş bir vekildi. Selçuk Mızraklı, çok yüksek bir oyla kazandı. Mızraklı'yı önce görevden aldılar. Sonra kaçmasın diye tutukladılar. Böyle bir görüşme yapmak bizler açısından utanç verici. Utancın kaynağının kimle olduğunuz milletimiz biliyor.

Çok utanç verici ziyaretler yapmak zorunda kalıyoruz. Nasıl 100 yıl önce sonu çok güzel olmuştu. Genç bir Cumhuriyet kurulmuştu. Yine sonu muhteşem olacak. Eksiklerimizi her birlikte tamamlayacağız.

Sayın Demirtaş bir çağrı metni verdi bana. Toplumsal barış için kadına şiddetin durdurulması gerektiğini ve hepimizin bunun için çabalaması gerektiğini söylüyor. Bana son kitabını hediye etti Demirtaş, orada da "içimizdeki erkek"ten bahsediyor. Türkiye'de insanlar birbirini sevdikten toplumsal barışı içselleştirdikten sonra, -nasıl 100 yıl önce çok güzel olmuştu- yine çok güzel olacak.

Barış konusu görüşülecekse tüm aktörler çok önemlidir ancak Demirtaş'ın öneminin altını çizmek gerek. Bahçeli'nin Erdoğan'ın bize, DEM'e söylediklerini biliyorsunuz. Kimse siyasi kaygılarla böyle şeyler yapmasın.

Bir samimiyet varsa bunu görmek gerekiyor. Ben bölgeye gideceğim. Meselenin özü şudur ki, kimse kendi partisini düşünerek bir şey yapmasın, bu milletin vicdanından döner. Biz Sayın Demirtaş ile birlikte memleket sorunlarını müzakere ettik. Adalet ve ekonomiyi konuştuk. En mutabık olduğumuz konulardan bir tanesi de TBMM'nin önemiydi. Bundan sonra da tekrar görüşme konusunda mutabık kaldık.

Yarın güneydoğuya gidiyor

Özel yarın grup toplantısından sonra Diyarbakır’a gidecek ve 5 gün sürecek bölge turunda, Diyarbakır ile birlikte Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van’ı ziyaret edecek.
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU