DEM Parti, Sağlık Bakanlığı önünde: Bakan Memişoğlu derhal istifa etmelidir

DEM Parti milletvekilleri, "Yenidoğan Çetesi" ve bebek ölümlerine dair Sağlık Bakanlığı önünde açıklama yaparak, Sağlık Bakanı'nı istifaya çağırdı

Fotoğraf: X

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, yaşananları “Dehşeti yaşıyoruz” diyerek başladığı konuşmasında şu vurguları yaptı:

Çürümenin ve kokuşmanın geldiği boyutu göstermesi açısından çok önemli. AKP hükümeti, sağlıkta dönüşüm politikalarını hayata geçirdiği zaman da; Programının sağlıkta yıkım olduğunu, kamu sağlığının tasfiye edildiği, halk sağlığının araçsallaştırılacağını, piyasaya açık hale getiriliceğini, hastanelerin ticarethane, hastaların müşteri haline geldiği bir sistemde halkın sağlık hakkının korunamayacağını sıkça anlattık.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sağlık sisteminin piyasacı bir anlayışla yönetildiğini vurgulayan Koçyiğit, şu ifadeleri kullandı:

O piyasacı anlayışla hastayı müşteri, insanı meta olarak gören anlayışın sonucunda 12 bebek katledildi. Neden birileri daha çok para kazansın diye, 12 bebeğin yaşamına kast edildi? Büyük hastaneler yapanlar, kamu kaynaklarını şehir hastanelerine ve garantili oto yollara, köprülere harcayanlar bu sürecin sorumlusudur. AKP hükümeti, 12 bebeğin yaşamını yitirmesinden, katledilmesinden sorumludur. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu bu katliamdan sorumludur ve derhal istifa etmelidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU