Ngannou, PFL unvanını kaybettiği oğluna adadı: “Onun için dövüştüm"

İlk rauntta zafere ulaşan 38 yaşındaki dövüşçü, galibiyetini nisanda vefat eden oğlu Kobe'ye adadı

Francis Ngannou, galibiyetinden sonra hayatını kaybeden oğlu Kobe'yi andı (Reuters)

"Devlerin Savaşı" etkinliğini ilk rauntta nakavtla kazanan Francis Ngannou, Renan Ferreria'yı yenerek elde ettiği Professional Fighters League (PFL) ağırsıklet unvanını, hayatını kaybeden oğlu Kobe'ye adadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önce UFC ağırsıklet şampiyonu olan Ngannou, boksa geçiş yapıp martta Anthony Joshua'ya yenildiğinden bu yana karma dövüş sanatları arenasına ilk kez döndü.

Kamerunlu, Brezilyalı rakibini mindere sürüklemeden önce sert tekmelerle dövüşün başından itibaren kontrolü ele geçirdi. Ngannou bir dizi yıkıcı yumrukla devam etti ve ilk raundun bitimine 88 saniye kala dövüşü sonlandırdı.

Dövüş sonrası röportajında 38 yaşındaki dövüşçü, bu yıl henüz 15 aylıkken ölen oğlu Kobe'yi anarken duygulandı ve gözyaşlarını tutamadı.

"Son iki gün çok zordu, duygu doluydu, bunu [Kobe'nin vefatını] düşünmeden hiçbir şey yapamadım" dedi.

Güçlü kalmaya çalıştım ve kendime devam etmek için her şeyi yapmam gerektiğini söyledim ama bu çok zor. Çok zor. Bu dövüşe sadece onun için çıktım.

Onun için dövüşmek istedim... Umarım onun adını unutmazlar çünkü Kobe olmasaydı bu gece burada olmazdık, ben de dövüşmezdim. Geldiğiniz için herkese teşekkür ederim.

Etkinlik bir "süper dövüş" olarak belirlendi ve Ngannou'nun dönüşünde ortada kemerlerin olmasını sağlamak için PFL'nin normal sezon ve playoff formatından farklıydı.
 

Francis Ngannou-Renan Ferreira
​​​​​​​Francis Ngannou, Suudi Arabistan'daki PFL Super Fight'ın ilk raundunda Renan Ferreira'yı yendi (AFP)


Kamerun'da yoksul geçirdiği çocukluktan karma dövüş sanatlarının zirvesine yükselmiş popüler bir şampiyon olan Ngannou'nun en büyük başarısı Mart 2021'de kazandığı UFC ağırsıklet unvanı.

UFC sözleşmesi sona erdiğinde, yüksek kazançlı ağırsıklet boks maçlarında Joshua ve Tyson Fury'yle dövüştü. Daha sonra PFL'de ilk maçına çıktı ve bu, markanın UFC'yle rekabetinde muazzam bir ilerleme.

PFL Super Fights kadınlar tüysklet kemeri için gecenin diğer ana müsabakasında Brezilyalı Cris Cyborg ve Larissa Pacheco 5 raunt boyunca savaştı ve büyük deneyimli Cyborg çoğunluk kararıyla galip geldi.

Reuters'tan da yararlanılmıştır.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU