Anthony Joshua'dan eski boksöre duygulandıran jest

Mitchell'ın küçük erkek kardeşi, 2019'da bir motosiklet kazasında hayatını kaybetmişti

(Reuters)

Anthony Joshua'nın, emekli boksör Kevin Mitchell'ın erkek kardeşinin cenaze masraflarını karşıladığı ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2008'de Britanya'da süper tüysıklet şampiyonu olan ve 2015'te iki kez dünya şampiyonluğu şansını kaçıran Mitchell, bu dokunaklı jesti That Josh James Show isimli podcast'te açıkladı.

Mitchell'ın kendisi gibi profesyonel boksör olan küçük erkek kardeşi Vinny, 2019'da, 31 yaşındayken bir motosiklet kazasında hayatını kaybetmişti.

Mitchell "Bunu daha önce bir podcast'te kimseye söylememiştim ama erkek kardeşimin cenaze masraflarını o karşıladı" dedi.

Kardeşimi tanıyordu, beni tanıyordu, annemi tanıyordu. Joshua, biz Dagenham East'teki morgdayken beni aradı ve 'Kev, nasılsın? Güçlü bir p**sin, değil mi?' dedi. Ben de 'Olmak zorundayım, hayat işte dostum' dedim. Sonra 'Annen orada mı? Onunla konuşabilir miyim lütfen?' diye sordu.

Masanın etrafında yas içinde oturuyorduk, kötü hissediyorduk ve hepimiz patlamak üzereydik. Hepimiz erkek kardeşimi gömmekle ilgili endişeliydik, parayı nasıl bulacağımız hakkında, ipotek ödememiz lazım, kimse çalışmıyor ama faturaların yine de ödenmesi gerekiyor, yani hepimiz saldırgan ve sinirlenmeye hazırdık, hislerimiz böyleydi.

Çok stresliydim, üzerimde çok fazla baskı vardı ve Joshua 'Alice, bunu ben halletsem sorun olur mu?' dedi. Annem 'Ne demek istiyorsun' diye sordu. Onu tam duyamadı. Sonra Joshua 'Alice, senin için sorun değilse onun cenaze masraflarını ben karşılayacağım' dedi ve o ödedi.

Halihazırda Joshua, Daniel Dubois'ya Wembley Stadyumu'ndaki mahcup edici mağlubiyetinin ardından ringe geri dönmek için bir rota çiziyor. Dubois, Joshua'yı 4 kez yere serdikten sonra 5. rauntta galip gelerek IBF (Uluslararası Boks Federasyonu) ağırsıklet kemerini korumuştu.

Maçtan sonra, "AJ"in kendisi gibi Britanyalı olan Dubois'yla yeniden karşılaşmasına imkan tanıyan bir rövanş maddesi açıklanmış ama Dubois'nın organizatörü, boksörün önünde farklı seçenekler olduğunu söylemişti.

Frank Warren, salı günü Talksport'a "Gelecek yıl dövüşecek, gelecek yılın başlarında ve biz sadece birkaç maçı değerlendiriyoruz.

Umuyorum ki önümüzdeki haftaya kadar kiminle karşılaşacağını kararlaştırırız ama unvanını koruyacak.

Kime karşı koruyacağını göreceğiz. AJ olabilir, olmayabilir de. Duruma bağlı ama ne olursa olsun ringe çıkacak. Biriyle karşılaşacak, orası kesin ve o dövüşte yaptıklarından faydalanacak.

Yani, benim onunla (Joshua rövanşı) hiçbir sorunum yok. Onun bu dövüşü yapmasını her zaman isterim.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU