X'ten Bluesky'a göç edenler platformu çökertti

Kesinti, kullanıcıların engelleme butonundaki değişikliklerin "sapıklara" imkan tanıyacağını savunmasının ardından yaşandı

(Reuters)

Bluesky, X'ten (Twitter) göç eden kullanıcıların ardından teknik sorunlar yaşıyor gibi görünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sorunlar, X'in sahibi Elon Musk'ın sitesinde "engelleme" butonunun çalışma şeklinin değişeceğini açıklamasının ardından yaşandı. Bu seçenek, eskiden kullanıcıların profillerini bazı hesaplardan gizlemesini mümkün kılarken artık bunu yapmayacak.

X'in rakibi Bluesky, bu değişiklikten sonra 100 binin üzerinde yeni kayıt aldığını açıklamıştı. Ancak platform, tüm bu yeni kullanıcılarla başa çıkmakta zorlanıyor gibi görünüyor, pek çok kişi siteye erişmekte ve giriş yapmakta sıkıntı yaşadığını belirtti.

Sitedeki resmi Bluesky hesabı, perşembe gününün erken saatlerinde "Son 12 saatte Bluesky'a katılan 100 binden fazla kişi hoş geldiniz!!!" yazmıştı. Ancak saatler sonra, yüzlerce kişi, takip sitesi Down Detector'a siteye erişmekle ilgili sıkıntı yaşadığını bildirdi.

X'teki değişiklikler uygulanmaya başladıktan sonra Bluesky, resmi hesabını engelleme butonunun işlevine dikkat çekmek için kullanmıştı.

Paylaşımda "Bluesky'da, çevrimiçi güvenliği ciddiye alıyoruz" yazıyordu.

Birini engellemek istiyorsanız bunu yapabilirsiniz! Deneyiminizi özelleştirmek sizin elinizde.

Elon Musk, engelleme butonunun mevcut işlevinin "hiç mantıklı olmadığını" iddia etmişti. Değişimde geç kalındığını savunmuş ve daha önce bu seçeneğin tamamen kaldırılabileceğini de ima etmişti.

Ancak değişimi eleştirenler, bunun sitedeki daha savunmasız kullanıcıları riske atacağını söylemişti. Örneğin engelleme butonu, paylaşımları istismarcılardan saklamak ve onları yanıt vermekten alıkoymak için kullanılabiliyor.

Bir kullanıcı "Engellemenin en büyük işlevlerinden biri kadınlara, kendilerini rahatsız eden ve korkutan tuhaf erkekleri durdurma şansı vermesiydi" yazdı.

Yani Elon Musk da tabii ki bunu değiştirmek zorundaydı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU