İzleyiciler Tom Hanks'in "göz yaşartıcı" filmine hazırlıksız yakalandı

Komedi sanıp izleyenlerin gözleri kan çanağına döndü

Eleştirmenlerden çoğunlukla olumlu yorumlar alan Hayata Röveşata Çeken Adam, 50 milyon dolarlık yapım bütçesine karşılık dünya çapında 113 milyon dolar hasılat elde etmişti (Sony Pictures Releasing)

Netflix kullanıcıları, Tom Hanks'in komedi diye lanse edilen filmini izleyince gözyaşlarına boğuldu. 

Yayın devinin "komedi" bölümünde yer alan 2022 yapımı filmde Oscar ödüllü aktör Hanks, eşinin ölümünün ardından derin bir depresyona giren huysuz ve yaşlı bir emekliyi canlandırıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsveçli yazar Fredrik Backman'ın aynı adlı çok satan romanından uyarlanan Hayata Röveşata Çeken Adam'da (A Man Called Otto) huysuz Otto Anderson, günlerini eşinin mezarını ziyaret ederek geçiriyor. Otto'nun tek eğlencesiyse komşularını yargılamak ve acımasızca eleştirmek.

Otto'nun hayatı, yan dairesine taşınan yeni komşularla bambaşka bir hal alıyor ve Mariana Treviño'nun canlandırdığı Marisol'la arasında beklenmedik bir dostluk kuruluyor.

Tom Hanks hayranları, yönetmenliğini 2008 yapımı Bond filmi Quantum of Solace'ı da çeken Marc Foster'ın üstlendiği göz yaşartıcı dramayı izledikten sonra şaşkına döndü.

Bazı kullanıcılar, Netflix kitaplığına kısa süre önce eklenen filmi izledikten sonra sosyal medyaya akın etti. 

"O kadar çok ağladım ki başım ağrıyor"

Bir sinemasever "Netflix'te izleyecek bir film bulmaya çalışıyordum, ne hakkında olduğunu bilmeden KOMEDİ kategorisi altındaki Hayata Röveşata Çeken Adam'ı seçtim" diye yazarak ekledi: 

Ve şimdi gözlerim kan çanağına dönmüş şekilde ağlıyorum.

Filmin bu kadar üzücü olmasını beklemeyen başka bir izleyici de şöyle dedi:

Hayata Röveşata Çeken Adam'ı izledim ve o kadar çok ağladım ki başım ağrıyor. Zor zamanlar geçiren insanlara karşı nazik olun.

Bir başka sinemasever de Hayata Röveşata Çeken Adam'ın önce kalbini paramparça ettiğini, sonra da kırık parçaları birleştirerek tamir ettiğini söyledi.

"Tekrar izlerim ama..."

Bir diğeri espri yaparak ekledi:

Tekrar izlerim ama önce iki saat boyunca ağlarken kaybettiğim mineralleri yerine koymam gerekiyor.

Hayata Röveşata Çeken Adam, Netflix Türkiye kütüphanesinde yer almasa da Amazon Prime Video'dan izlenebilir.


Independent Türkçe, Metro, Mirror

DAHA FAZLA HABER OKU