Cybertruck'ı ekip otosuna çevirdiler

"Ülkenin ilk polis Cybertruck'ı"

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde polis, Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla firmasının Cybertruck'ını ekip otosuna çevirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Irvine Polis Teşkilatı'nın Facebook sayfasından yapılan paylaşımda, 150 bin dolara satın alınan Tesla Cybertruck'ın, Uyuşturucu Bağımlılığına Karşı Eğitim (DARE) adlı program için kullanılacağı belirtildi. 

Cybertruck'ın tanıtım videosunda, James Cameron'ın yönettiğ 1984 yapımı Terminatör'ün tema müziği kullanıldı.

Polis teşkilatının 40 yıldır sürdürdüğü DARE programı kapsamında, uyuşturucu kullanımının engellenmesi için gençlere yönelik etkinlikler ve bilgilendirme çalışmaları yürütülüyor. 

Teşkilat sözcüsü Kyle Oldoerp, "ülkenin ilk polis Cybertruck'ı" diye tanıtılan araçla ilgili şunları söylüyor: 

Polis arabasına benzemeyen, çocuklar ve öğrencilerin rahat yaklaşabileceği, polis görevlileriyle okul ve topluluk arasında etkileşimi teşvik edecek bir araca sahip olmak istedik.

Teşkilat, DARE programı kapsamında daha önce özel tasarım "monster truck" türü araçlar da kullanmıştı. 

Oldoerp, Cybertruck için 150 bin dolar ödediklerini, normal devriye aracı olarak kullanılan Ford Interceptor'ların 116 bin dolara mal olduğunu belirtti. 

Yetkililer, Ford araçların üç ila dört yıl dayandığını, Cybertruck'ınsa 10 yıl sağlam kalacağını düşündüklerini söyledi. Ayrıca elektrikli araçla 5 yılda 6 bin dolara yakın benzin tasarrufu yapılması da amaçlanıyor. 

Polis teşkilatının Cybertruck tanıtımı sosyal medyayı da ikiye böldü. Bazı Facebook kullanıcıları bunu "para israfı" diye nitelerken, diğerleriyse gençlerin ilgisini çekecek iyi bir adım olduğunu savundu.


Independent Türkçe, Guardian, USA Today

DAHA FAZLA HABER OKU