Joker 2'nin yönetmeninden tuhaf Arthur Fleck itirafı

Beklenmedik son hayranlar arasında tartışma yarattı

Joaquin Phoenix, Joker 2'de Arthur Fleck rolünde (Warner Bros)

Joker: İkili Delilik'in (Joker: Folie à Deux) yönetmeni Todd Phillips, Joaquin Phoenix'in canlandırdığı ana karakterin gerçek kimliği hakkında şaşırtıcı bir açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oscar ödüllü 2019 yapımının devamı, eleştirmenler tarafından geniş çapta yerildikten ve hem Morbius hem de Madame Web'den daha düşük bir CinemaScore derecesi elde ettikten sonra ilk filmin başarısını tekrarlayamadı.

Lady Gaga'nın da Dr. Harleen Quinzel, namı diğer Harley Quinn rolünde yer aldığı bir müzikal olan film, beklenmedik sonu nedeniyle hayranlar arasında tartışma yarattı ve daha sonra hem Phillips hem de Phoenix filmi savundu.

Uyarı: Haberin geri kalanı Joker: İkili Delilik hakkındaki sürprizlerin tadını kaçırabilir. 

Filmin sonunda Fleck, Joker kimliğini bir kenara bırakır ve hapishaneye geri döner. Son sahnede Fleck'e bir ziyaretçisi olduğu söylenir. Koridorda gardiyanı takip ederken, başka bir mahkum (Connor Storrie tarafından canlandırılan) ona yaklaşır ve bir espri yapmasını ister. Ardından delici bir aletle karnını defalarca bıçaklar.

Fleck yerde kan kaybından ölürken, bu mahkumun Joker'i andıran bir şekilde kendi yüzünü bir tebessüm  oluşturacak şekilde kestiği görülür.

Entertainment Weekly'ye verdiği röportajda Phillips, Fleck'in hiçbir zaman gerçekten Joker olmadığını söyledi.

53 yaşındaki yönetmen şöyle konuştu:

O gardiyanlar [hastanede] o çocuğu öldürdüğünde, makyaj yapmanın, bu şeyi yapmanın hiçbir şeyi değiştirmediğini anlıyor. Bazı açılardan, her zaman Arthur Fleck olduğu gerçeğini kabul etti.

Ona yüklenen bu şey, Gotham halkının ona yüklediği bu fikir, temsil ettiği şey hiçbir zaman olmadı. O farkında olmadan bir ikon. Bu şey onun üzerine yerleştirildi ve o artık sahte bir kimlikle değil gerçekte olduğu kişi gibi yaşamak istiyor.

Joker 2
(Warner Bros)


Joker: İkili Delilik'in sonu, bazılarının Phillips'in ilk filmin sol eğilimli yazarlar tarafından incel kültürüne hizmet etmekle suçlanmasına bir tepki olduğu teorisini ortaya atmasına yol açtı ve bir Reddit kullanıcısı bu filmi "yüce incel öfke tuzağı" diye niteledi.

Başka bir yerde The Film Stage, filmin "incellere eşek şakası yaptığını" söylerken, bir sosyal medya kullanıcısı da şöyle katıldı:

#JokerFolieADeux'yu izledikten sonra, Todd ve oyuncuların tam olarak istediği şeyin bu olduğunu söyleyebilirim. Filme karşı büyük bir öfke var, çünkü ilk filmin yarattığı fanteziyi tamamen yok ediyor.

Başka bir gönderideyse "Film ilk filmin hayranlarını kızdırmak için tasarlanmış" diye yazarken, başka bir izleyici, "cinayetlerin, patlamaların ve ateşin" yokluğunun orijinal filmin sıkı hayranlarına "şaka" yaptığını söyledi

Neden başarısız olduğuna dair çılgın teoriler üretilirken, yapımın çok fazla nefret gören "yanlış anlaşılmış" bir devam filmi olduğuna inanan bir destekçi grubu da var.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU