Özel'den 'ayağa kalkma' değerlendirmesi: Kaybediyorsam ben kaybediyorum

Özel, “Yaşananların anket sonuçlarının doğru irdelendiği takdirde CHP'ye fevkalade alan açan bir noktada olduğunu görüyorum” dedi

Özgür Özel, Ankara Garı katliamının 9’uncu yıldönümünde, katliamın gerçekleştirildiği alana Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 10 Ekim Anıtı’nın açılışına da katıldı / Fotoğraf: X / @CHPfotograf

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te ayakta karşılanmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi.

Ankara'da direnişlerini sürdüren Fernas Madencilik işçilerini ziyaret eden Özel,  işçilerin sorunlarının çözümü İçin Erdoğan’a "Makul bir heyeti bakan ile birlikte kabul ederse, bugünkü programını bilmiyorum, uygun değilse bakan bey bir dinler ve kendisine bir bilgi verirse bu konuya bir çözüm gelsin" çağrısı yaptı.

“9 anketin ortalamasına göre 3 puan öndeyiz”

İşçileri ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özgür Özel, CHP’nin yaptırdığı anket hakkında şunları söyledi:

O çalışma yaptırdığımız tutuma ülke genelinde yüzde 74'lük bir bir destek olduğunu, AK Parti-MHP seçmeninde yüzde 94'ün üzerinde, İYİ Parti seçmeninde yüzde 80'in üzerinde, CHP seçmeninde de yüzde 62'lik bir destek olduğunu, yüzde 38'in 'onaylamıyorum' dediğini söylüyor.

Aynı ankette bu durumun gerekçesi ifade edildiğinde bu sefer bunu destekleyen CHP'lilerin oranı yüzde 62'den yüzde 72'ye çıkıyor. Bu benim çok beklediğim bir sonuç. CHP seçmenini üzme peşinde değiliz ama çok daha kötü bir sonuç da olabilirdi. Ayağa kalktığımız kişiyi, ülkeye 22 yıl boyunca bunları yaşatan kişi olarak değerlendirdiğinizde niye kalkılıyor diye düşünürüm.

Bu parti 47 yıl sonra iktidar oldu. Çok uzun süre normalleşme adımları attığımızda birinci parti olma özelliğini korudu. Biz kendi içimize dönüp belli tartışmalara yoğunlaşıp normalleşme eleştirileri AK Parti, MHP, İYİ Parti seçmeninde partiye irtifa kaybettirdi. Eylül ayı anketinde, 9 anketin ortalamasına göre 3 puan öndeyiz. Niye 6 puan önde olmayalım? Bizim yaptırdığımız ankette 4.5 puan öndeyken şimdi 3 puan öndeyiz. Biz bu iktidarı değiştirmek istiyoruz. İktidara yakın şirketlerin birinde 0.7 puan gerideyiz, diğerinde çok küçük bir farkla öndeyiz.

"En ufak bir pişmanlığım yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karlışamaları ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Özel şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı bakanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğu görüldüğü için ve çekilen acılar, zulümler, sıkıntılar, madencilerin yaşadıkları iktidar medyasında yeterince anlatılmadığı için ve inanılmaz bir hegemonik bir dille iktidar medyası kendi seçmeninin duygularını manipüle ettiği için CHP ayağa kalkmadığında gittiği bir köy kahvesinde dışarı çıkmıyor. 'Siz bize ayağa kalkmıyorsunuz ki biz kalkalım' diye... Bu zorlukları hep konuştuk. Biz ayağa kalktığımızda Sayın Erdoğan'ın şahsına değil, Cumhurbaşkanlığı makamına ve onu seçen seçmenlere saygımızdan ayağa kalktık. buna karşı en ufak bir pişmanlığım yok.

Biz Erdoğan'la anayasa yapmak üzere ayağa kalkmadık, koalisyon yapmak üzere ayağa kalkmadık, uzlaşmak üzere ayağa kalkmadık. Erdoğan'la mücadele ediyoruz, biz Erdoğan'la mücadelede ayaktayız zaten.

Biz Meclis'in açılışını yapmasına anayasal görevi nedeniyle gelen, son seçimlerde en çok oyu alarak cumhurbaşkanı seçilen kişinin seçmenlerine ve makamına hürmeten ayağa kalktık. Bunun toplumda inanılmaz bir karşılığı var.

Kaybediyorsak ben kaybediyorum. Bedeli ben ödeyeceğim, hesabı ben ödeyeceğim. Arkadan saldıran birileri olursa da onlar da saldıracak arkadaşlar. Birinci ve ikinci genel başkanını, üçüncü genel başkanının nelerle karşı karşıya geldiğini herkes biliyor. Yaşananların anket sonuçlarının doğru irdelendiği takdirde CHP'ye fevkalade alan açan bir noktada olduğunu görüyorum.

“Ant içiyorum o kötülerden teker teker hesap soracağız”

Özgür Özel ayrıca 10 Ekim 2015 tarihinde IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitiren 104 kişi için yapılan anıtın açılışını gerçekleştirdi.

"9 yıl sonra siz o güçlü yüreklerinizle o kötülükten bir mevzi daha aldınız" diyen Özel şunları söyledi:

Kötülük geriliyor. Biz kötülüğü hep beraber yeneceğiz. Bunu öyle kaba siyasetle, sözde siyasetle değil hissederek yeneceğiz. Hissederek, şuramızda hissederek yeneceğiz. Çünkü onların kötülüğüne karşı ancak ve ancak sizin yüreklerinizin haklı gücü ve onuru onları yenebilir. Biz yanınızdayız. Olmaya devam edeceğiz. Hep yanınızda olduk, bundan sonra da olacağız.

Sizden ilham aldık, almaya devam edeceğiz. Sizden güç alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Günü gelince bu kötülüğü bütün mevzilerden söküp atıp, iyilerin iktidarını, onurlu insanların iktidarını, haklıların iktidarını, mağdurların ve mazlumların iktidarını kuracağız. Sonra o kötülerden teker teker hesap soracağız. Ant içiyorum buna. Önünüzde buna ant içiyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU