AJet’in Tuzla uçuşları başladı

AJet, 7 Ekim 2024 tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Bosna-Hersek'in tarihi Tuzla şehrine ilk seferini yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve AJet Genel Müdürü Kerem Sarp’ın da katıldığı ilk sefer nedeniyle Tuzla Uluslararası Havalimanı’nda tören düzenlendi.

Tarihi ve kültürel bağları olan iki ülke arasında başlayan seferlerin, ülkelerin hava yolu bağlantısını güçlendirmekle kalmayacağı, ekonomik, kültürel ve turistik açıdan yeni fırsatlar sunacağı vurgulandı.

Bakan Uraloğlu da uçaktaydı

AJet, Bosna Hersek’in Tarihi Tuzla kentine ilk seferini 7 Ekim Pazartesi günü yaptı.  İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan uçak, 1 saat 45 dakikalık uçuşla Tuzla Uluslararası Havalimanı’na indi. Uçakta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, AJet yöneticileri ve basın mensupları da vardı.  İlk seferini yapan AJet uçağı, Tuzla Uluslararası Havalimanı’na inişinde havacılık geleneği olarak su takıyla karşılandı. İlk uçuşun ardından konuşmalar yapıldı, kurdela kesildi.

İlk sefer dolayısıyla Tuzla Uluslararası Havalimanı’nda yapılan törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, Tuzla Kanton Başbakanı İrfan Halilagiç, Tuzla Kantonu Ticaret ve Turizm Bakanı Deniz Beçiroviç, Bosna-Hersek Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Tuzla Hükümeti ve Havaalanı Temsilcileri ile AJet yöneticileri katıldı

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp yeni açtıkları Sabiha Gökçen- Tuzla destinasyonu ile Türkiye ile Bosna Hersek arasında bir köprü daha inşa etmekten onur duyduklarını söyledi.

Kerem Sarp, “AJet olarak attığımız adımlarla, ülkeler arasındaki bağların güçlenmesinde, halklar arasında dostluğun pekişmesinde ve ticaretin gelişmesinde rol üstlendiğimiz için gururluyuz. Tuzla Uluslararası Havalimanı ile yaptığımız bu iş birliği, yalnızca iki ülkenin havayolu bağlantısını güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda ekonomik, kültürel ve turistik açıdan yeni fırsatların kapılarını aralayacaktır” dedi.

Saraybosna'dan sonra ikinci hat

AJet olarak Bosna Hersek’te artık iki hatları olduğunu belirten AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, “Saraybosna’ya hafta 7 sefer düzenliyoruz.  Açılışını yaptığımız Sabiha Gökçen-Tuzla hattında ise haftada bir gün (pazartesi) karşılıklı seferlerimiz olacak. Bosna Hersek’in en büyük üçüncü şehri olan Tuzla, Balkanlar’da Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan kentlerden. Tuzla seferleri ile İstanbul Bosna Hersek arasında yeni bir köprü kurmuş olacağız” dedi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Sarayboyna Uluslararası Havalimanı’na haftada 7 sefer düzenleyen AJet, yeni hattıyla Bosna Hersek’te ikinci hattını açtı.  Seferler haftada bir kez pazartesi günleri yapılacak. AJet, 85 uçaktan oluşan ve modernleşen filosuyla Türkiye’de 41, 32 ülkede 54 olmak üzere toplamda 95 destinasyona sefer yapıyor. 10 yıl içinde bunu 44 ülke, 104 noktaya çıkarmayı hedefliyor.

Seferler artabilir

AJet  Genel Müdürü Kerem Sarp ilk seferin ardından basın toplantısı düzenledi. Kerem Sarp, “Avrupa’nın önemli tuz yataklarına sahip Tuzla’ya açtıkları hattın, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Talebe göre Tuzla hattındaki sefer sayısını artıracaklarını ifade eden Kerem Sarp, “Tuzla, yabancı hava yollarının da yoğun olarak operasyon yaptığı, büyük bir havalimanı. Bundan dolayı tercih ettik” diye konuştu. Bölgenin sanayi ve turizm kenti olduğuna dikkat çeken Sarp, “Burada büyük bir boşluk var. Tuzla bölgesinin Avrupa’da bayağı bir diasporası var, güçlü bir nüfus var. Yıllık 600 bin kişinin Tuzla’ya gelmesi, akrabasını ziyaret etmesi ciddi bir rakam. Bu pazardan pay alabileceğimizi düşünüyoruz. Sabiha Gökçen aktarmalı uçaklarla buraya yolcu taşıyacağız” diye konuştu.

"Uçuş sayımızı artıracağız"

90’a yaklaşan uçak sayısını gelecek yıl 104’ün üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Kerem Sarp, “Yatırımlarımız devam ediyor, filoyu gençleştirmeye çalışıyoruz. Filo gençleştikçe yakıt tasarrufunuz artıyor, aynı zamanda sürdürülebilirliğe katkınız oluyor. Yeni nesil uçakları aldığımızda hem yakıt maliyetlerimiz düşecek hem de yolcularımıza daha kaliteli hizmet sunmayı sağlayacağız.” İfadelerini kullandı. Avrupa’da yeni açılacak hatlar olduğunu belirten Sarp, “Bu hatları açabilmemiz için iki ülke arasındaki sivil havacılık anlaşmalarının buna izin veriyor olması lazım. İspanya pazarında yokuz ama orada ciddi bir talep var. İtalya’da iki noktaya uçuyoruz, daha fazla noktaya uçabiliriz. Almanya’da frekanslarımızı artırmamız gerekiyor, gurbetçilerden canlı bir talep var. Almanya’da da uçuş sayılarımızı artırmamız gerekiyor” dedi.

"101'ün üzerinde noktaya uçuş"

54 dış hat noktasına uçuş yaptıklarını vurgulayan Kerem Sarp, 10 yıllık süreçte bunu 104’ün üzerinde noktaya getirmeye çalışacağız. Türkiye özellikle hem çıkışta hem varışta talebin arttığı önemli ülkelerden birisi. Hava yolları kapasitesi artıkça doğal olarak talebi de tetikliyorsunuz. Nasıl tetikliyorsunuz? Önceden diyelim ki 400 avroya bir bilet varken, arzla fiyatlar aşağı doğru gidiyor. Aslında seyahat etmek isteyen yolcu lehine fiyatlar aşağı geliyor. Yurt dışına çıkmak ya da yurt içinde uçmak artık lüks olmaktan çıkıyor. Kapasiteyi artırınca ilave talep yaratmada sıkıntı yaşamıyoruz.” dedi.

Türkiye’de pilot açığı olduğuna dikkat çeken Sarp, “Kendi pilotumuzu yetiştirmek için yatırım yapacağız. Kendi eğitim ve simülatör merkezlerimizi kurmak için harekete geçeceğiz’ ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU