Simpsonlar'ın yapımcısı geleceği nasıl tahmin ettiklerini açıkladı

Uzun soluklu çizgi film, Trump'ın başkanlığı ve akıllı saat de dahil modern tarihin en büyük olaylarından bazılarını çok tuhaf bir şekilde tahmin etti

The Simpsons, modern tarihin en büyük olaylarından bazılarını ürkütücü bir şekilde tahmin ediyor (FOX)

Simpsonlar (The Simpsons), yıllardır gelecekteki olayları gerçekleşmeden çok önce tuhaf bir şekilde tahmin ediyor.

Popüler uzun soluklu çizgi filmin Donald Trump'ın başkanlığından 2020'deki katil eşekarısı istilasına kadar öngörülemez gibi görünen olayları ürkütücü bir şekilde önceden haber verme kabiliyeti izleyicileri çoğu zaman hayrete düşürüyor.

Ancak baş yapımcı ve dizi sorumlusu Matt Selman, gerçekleşmesi muhtemel hikayeler bulmanın sırrının düşünüldüğu kadar sihirli olmadığında ısrarcı.

People'a verdiği yeni röportajda Selman, "Her zaman verdiğim ve kimsenin hoşuna gitmeyen donuk cevap, eğer tarih ve matematik çalışırsanız, bazı şeyleri tahmin etmememizin gerçekten imkansız olacağını görürsünüz" dedi.

Yeterince şey söylerseniz, bazıları gerçeklikle örtüşecektir ve bu da matematiğin bir parçasıdır.

Eğer insanlığın geçmişteki aptallıklarını incelemeye dayalı bir dizi yaparsanız, insanlığın gelecekteki aptallıklarını da tahmin edersiniz.

Dolayısıyla bunun üzerine gerçekten düşünmüyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazarların, hayranların "internete açıkça sahte görseller koyup tahmin etmediğimiz şeyleri tahmin ettiğimizi söylemesinden nefret ettiğini" belirtti.

"Tahminler sadece gerçek korkunç olayları öngördüğünde daha güzeldi, insanların bizim korkunç olayları öngördüğümüzü iddia ettiğinde değil" diyen Selman, "insanların büyünün gerçek olmasını o kadar çok istemesinin" ve dizinin hiç yer vermediği sahte senaryoların görüntülerini yayımlamaya başlamasının "çok iç karartıcı ve moral bozucu olduğunu" sözlerine ekledi.

36. sezonunda olan Simpsonlar, yayın hayatına 1989'da başlamıştı. Matt Groening'in yarattığı ve Fox'ta yayımlanan animasyon sitcom, diziye adını veren aileyi ve onların tipik bir Amerikan kasabasındaki günlük yaşamlarını konu alıyor.

Bu yıl Channel 4, Trump'a yönelik son suikast girişimini anımsatan bir sahnenin yer aldığı 1996 tarihli bir bölümün yeniden yayımlanmasını iptal etmişti.

"Lisa the Iconoclast" başlığını taşıyan ve 14 Temmuz'da yayımlanması planlanan bölümde, bir mitingde kürsüde duran Lisa Simpson'ı hedef alan bir kolluk görevlisi yer alıyordu ki bu sahne ürkütücü bir şekilde Trump'ın bir gün önceki kampanya mitingine benziyordu.

Bölüm özetine göre, "Lisa, Springfield'ın kurucusunun George Washington'a suikast düzenlemeye çalışan cani bir korsan olduğunu öğrenir ve kasaba halkının gerçeği bilmesi gerektiğine karar verir".

Bölümün yerine, Marge ve Homer Simpson'ın sürücüsüz arabalar üreten bir teknoloji şirketinde birlikte çalışmasını konu alan "Baby You Can't Drive My Car" başlıklı 30. sezondan bir bölüm yayımlanmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU