Reuters: Beyrut'taki saldırının ardından Kudüs Gücü komutanı İsmail Kaani'den haber alınamıyor

Kaani'nin Nasrallah'ın ölümünün ardından Beyrut'a gittiği iddia edildi

Fotoğraf: AA

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümünün ardından Lübnan'a giden İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsrail Kaani'den haber alınamadığı öne sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reuters'a konuşan iki üst düzey İranlı yetkili, geçen haftaiçi İsrail'in Beyrut'a yönelik düzenlediği saldırıların ardından Kaani'yle iletişim kurulamadığını söyledi.

Yetkililerden biri, Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Haşim Safiyuddin'i hedef aldığı öne sürülen saldırı sırasında Kaani'nin Beyrut'un güneyinde olduğunu ancak Safiyuddin'le birlikte olmadığını söyledi. İranlı yetkili, ne Tahran'ın ne de Hizbullah'ın o günden sonra Kaani'ye ulaşamadığını aktardı.

İkinci bir İranlı yetkili de konuyla ilgili detayları doğruladı.

Saldırıyla ilgili şu ana kadar Hizbullah'tan yapılan açıklamalarda Safiyuddin'in akıbetine ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

Kaani'nin Beyrut'taki saldırıda öldürülüp öldürülmediğine ilişkin bir soruya yanıt veren İsrail ordu sözcüsü Nadav Şoşani, saldırının sonuçlarının halen değerlendirilmekte olduğunu söylemekle yetindi.

Şoşani, "Saldırıyla ilgili daha net sonuçlara ulaştığımız zaman bunu paylaşacağız. Kimin orada olup kimin olmadığına ilişkin çok fazla soru işareti var" diye konuştu.

New York Times'ın konuyla ilgili haberindeyse, Kaani'nin cuma günü Hamaney'in kıldırdığı cuma namazında yer almamasına dikkat çekildi.

Kaani, Ocak 2020'de Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Kudüs Gücü komutanlığına getirilmişti. Kudüs Gücü, Tahran'ın Ortadoğu'daki vekil güçlerini kontrol eden Devrim Muhafızları'na bağlı bir yapı olarak biliniyor.


Independent Türkçe, Reuters, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU