AK Partili Güler: Seçmen AK Parti'ye geri döndü

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler Güler, son anketlerden birinci çıktıklarını, seçmenin geri döndüğünü söyledi

Fotoğraf: AA

Gazete Duvar Ankara Temsilcisi Nergis Demirkaya’nın sorularını yanıtlayan Güler; normalleşmenin vatandaşın beklentisi olduğunu söyleyen Güler, “Rusya-Ukrayna savaşı, güneyimizdeki Lübnan’a sıçrayarak büyüyen savaş, uzun yıllardır terörle mücadele etmiş olan bir ülke olarak vatandaşın da beklentisi aslında bu. Vatandaş, muhalefet, iktidar fark etmeksizin bunu istiyor. ‘Egemenlik haklarımız, ulusal güvenliğimiz açısından bize yönelecek bütün tehditlere karşı iktidar, muhalefet bir olsun. Birbirlerine bu konuda omuz versinler, güç versinler, destek versinler’ istiyor, bunu bekliyor vatandaş" diye konuştu.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşılamasına dair yorum yapan Güler sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu olması gereken bir manzara. Gecikti, daha önce olmalıydı. Sayın Cumhurbaşkanı yüzde 52.5 oyla seçilmiş, 'hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' ifadesinin yer aldığı Meclis’e gelmiş. Ülkemizin birliğinin ve beraberliğinin makam olarak yansıdığı yer de Cumhurbaşkanlığı. Orada 10-20 yıl sonra başka birileri oturacak. Dolayısıyla o makama saygı çok değerli ve kıymetli. Hele bu günlerde cumhurbaşkanının arkasında duruluyor olması bütün dünyaya da çok iyi bir mesajdır. Bölgede hesapları olan, farklı niyetleri bulunanlar bu tabloyu, bu fotoğrafı gördüğünde meselelere çok daha farklı bakacaktır, farklı davranacaktır. İç barışıyla ilgili sorunları olan ülkelerden bahsettik. Suriye, Irak, Libya birçok olumsuzluk yaşadı. Bugün yaşadıkları ıstırap ve bölünmüşlük hali aslında geçmişte yapmadıklarından kaynaklıydı.

"Birkaç ankette şu anda birinci parti olduğumuzu görüyorum" diyen Güler, şöyle devam etti:

Son Ağustos-Eylül anketlerinde artık AK Parti'nin yeniden o güveni kazandığı, kendisinden uzaklaşmış olan seçmenin tekrar AK Parti'ye döndüğünü görüyoruz. Bunu biz sahada da görüyoruz. Vatandaş bir şekilde bir ceza verdi, bizi uyardı, muhalefete yüklendi. Peki muhalefetten bir şey gördü mü, buldu mu?

Muhalefetin erken seçim çağrılarına ilişkin yorum yapan Güler, "Seçimlerin de tarihi belli, 2028. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu ifade etti. Ama birilerinin acelesi var. Aceleleri var çünkü aldıkları kredi bitmek üzere. Vatandaş bir sürü vaatte bulundun, 6 ay geçti, ne oldu diyor? 25 yıldır İzmir Körfezi'ni bir foseptik çukuruna çevirmişsin. Temizleyeceğim, 1 yıl sonra denize girilecek demişsin. Buyurun, görelim" dedi.

 

Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU