İsrail ordusu Beyrut'taki Hizbullah hedeflerini bombaladığını duyurdu

İsrail güney banliyösünde yaşayanlardan binalarını tahliye etmelerini istemişti

Beyrut'un güney banliyösünde İsrail bombardımanında yıkılan bir binanın enkazından dumanlar yükseliyor / Fotoğraf: AFP

İsrail ordusu bugün şafak vakti Beyrut'taki Hizbullah hedeflerine hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığına göre Lübnanlı bir güvenlik kaynağı, iki İsrail hava saldırısının Hizbullah'ın kalesi olan güney banliyölerini hedef aldığını söylemesinden kısa bir süre sonra ordu yaptığı açıklamada, “Beyrut'taki Hizbullah terör hedeflerine yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini” duyurdu.

İsrail ordusu açıklamadan bir saat önce, Beyrut'un güney banliyölerinde bulunan iki binada yaşayanlara ve binalara 500 metre mesafede bulunan konutlarda oturanlara "güvenliklerini" korumak için evlerini "derhal" binaları boşaltmaları çağrısında bulunmuştu.

İsrail ordu sözcüsü Avichai Adraee, "X" platformunda yayınladığı ve söz konusu iki binanın konumunu belirten diyagramlara eklediği bir mesajda, "Güney banliyö sakinlerine, özellikle de Haret Hreik mahallesine iki haritada belirlenen binalarda ve onlara bitişik binalarda oturanlara acil bir uyarı. Hizbullah'a ait tehlikeli tesislerin yakınında bulunuyorsunuz (...) Kendi güvenliğiniz ve aile üyelerinizin güvenliği için bu binaları derhal boşaltmanızı ve onlardan en az 500 metre mesafe uzakta durmanızı rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU