Lübnanlı bir güvenlik kaynağı Şarku’l Avsat'a konuştu: İsrail güçleri henüz Lübnan topraklarına girmedi

Fotoğraf: AA

Lübnanlı bir güvenlik kaynağı Şarku’l Avsat'a yaptığı açıklamada, Tel Aviv'in Güney Lübnan'da ağır çatışmalara girdiğini açıklamasına rağmen İsrail güçlerinin henüz Lübnan topraklarına girmediğini doğruladı.

Kaynak, İsrail ordusunun sınırın farklı bölgelerinde manevralar yaptığını, ancak güçlerinin sınırı geçmediğini ve kimseyle çatışmaya girmediğini bildirdi.

İsrail'in bu tür operasyonları daha önce iki kez gerçekleştirdiğini ifade eden kaynak, ancak bu kez geniş bir medya kampanyasının eşlik ettiğini söyledi.

Kaynak, İsrail'in bu hamlelerinin Lübnan tarafındaki durumun nabzını tutmayı ve Hizbullah savaşçılarını harekete geçmeye, pozisyonlarını göstermeye ve ne ölçüde hazır olduklarını keşfetmeye zorlamayı amaçladığını tahmin ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail'in Hizbullah'la ‘şiddetli çatışmalar’ yaşandığına dair açıklamalarına rağmen İran destekli Hizbullah İsrail güçleriyle çatışma yaşandığına dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Hizbullah'a bağlı medya kuruluşları top atışlarının sıklığının ve patlama seslerinin Kafr Kila Tel en-Nahhas ekseninde, el-Hıyam ovasında ve el-Hıyam’ın güney eteklerinde yoğunlaştığını söyledi.

Reuters daha sonra İsrailli bir güvenlik yetkilisinin şu ana kadar Hizbullah güçleriyle herhangi bir çatışma rapor edilmediğini söylediğini aktardı.

Yetkili, “İsrail'in kara operasyonu sınırlı ve Beyrut'u hedef alan daha geniş bir operasyon seçeneği masada değil” dedi.

Güvenlik yetkilisi ayrıca, birliklerin Lübnan topraklarının ne kadar derinliklerinde olduğunu belirtmekten kaçınarak sadece sınıra ‘yakın’ olduklarını söyledi.

“Söz konusu kuvvetler sınırlı operasyonlar gerçekleştiren türden” diyen yetkili, ‘operasyonların yer ve zaman açısından sınırlı olduğunu’ vurguladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU