İsrail Bekaa Vadisi'nde Hizbullah'a ait onlarca hedefi vurdu

Fotoğraf: AA

İsrail ordusu sabaha doğru uçaklarının Lübnan'ın Bekaa bölgesindeki onlarca Hizbullah hedefine yeni saldırılar düzenlediğini duyurdu.

Telegram üzerinden yapılan açıklamada “Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları Lübnan'ın Bekaa bölgesindeki Hizbullah hedeflerine çok sayıda saldırı düzelendi” denilirken hedefler arasında fırlatma rampaları ve silahların depolandığı binalar” olduğu belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 İsrail ordusu Hizbullah'ın Lübnan'daki askeri yeteneklerine ve altyapısına şiddetle saldırmaya ve zarar vermeye devam edeceğini belirtti.

Pazartesi günü erken saatlerde Lübnanlı bir güvenlik kaynağı İsrail'in Beyrut'ta bir apartmana düzenlediği saldırıda dört kişinin öldüğünü, bunun geçen yıl Gazze'de savaşın başlamasından bu yana başkentte düzenlenen ilk saldırı olduğunu bildirdi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinden iki gün sonra Lübnan'da Hizbullah'ın kalelerine düzenlediği saldırılarda 105 kişi öldü.

Hizbullah, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail devletine düzenlediği ve Gazze'deki savaşı tetikleyen ölümcül saldırıdan bir gün sonra İsrail'in kuzeyine roket atmaya başladı.

İsrail ordusu, Lübnan'dan açılan sınır ötesi ateş nedeniyle yerlerinden olan Kuzey İsrail sakinlerini evlerine geri döndürmek amacıyla 23 Eylül'den bu yana Hizbullah'a yönelik bombardımanını yoğunlaştırdı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU