Seyirciler yeni korku filmine dayanamayıp salondan çıkıyor

Film, kolay kolay etkilenmeyenler için bile şoke edici

(Mubi)

Beden korkusu (body horror) türünde yeni bir film, içerdiği aşırı vahşet nedeniyle dünyanın dört bir yanındaki sinemalarda seyircilerin salonu terk etmesine yol açıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni filmin gösterimine katılanlar iki saatten uzun süren filmi baştan sona izleme deneyimlerini paylaşırken, etraflarındaki seyircilerin artık yeter diyerek ayağa kalktığını bildirdi.

Sözkonusu film, Coralie Fargeat'in yönettiği ve bu yılki Cannes Film Festivali'nde The Independent'ın en iyi filmlerden biri olarak gösterdiği Cevher (The Substance). The Independent, filmin gösterime girdiğinde "ya çok sevme ya nefret etme" tepkisi alacağını öngörmüştü.

Başrolünde Demi Moore'un yer aldığı ve dağıtımını Mubi'nin üstlendiği film; yaşlanan bir Hollywood yıldızının, kendisinin daha genç bir halini yaratmak için karaborsa ilaç almasını anlatıyor. Yıldızın genç halini Margaret Qualley canlandırıyor.

Filmin ilgi çekici konusu, olayların ne kadar uç noktalara varacağına hazırlıklı olmayan sinemaseverleri cezbediyor. The Independent daha önce Cevher için "türün meraklılarının bile şoke olacağı yerlere giden bir beden korkusu filmi" demişti.

Filmi izleyen bir sinemasever şunları yazdı:

Cevher hakkındaki değerlendirmem şöyle, insanlar gösterimden çıkıp gitti ve bildiğim kadarıyla bunun olabileceği yeterince film yok.

Bir başkasıysa şunları söyledi:

Bazıları dün gece katıldığımız Cevher gösteriminden çıktı. Şimdiye kadar izlediğim en şiddet dolu filmlerden biriydi.

Bir kişi de şunları ekledi:

Binlerce film izledim ve çok zor şoke olurum ama bu muhteşem çılgın film son derece deliceydi. 'Cevher' herkesin kaldırabileceği bir şey değil (benim izlediğim sırada birkaç kişi filmin ortasında çıktı) ama şimdiden kült bir klasik. Benden söylemesi.

Filmi sonuna kadar izlemeyi başaran diğer kişilerse tanık oldukları karşısında sarsıldı ve bir X (Twitter) kullanıcısı şunları yazdı:

Cevher bittikten sonra jenerik akarken tüm salon sessiz ve hareketsizdi ve sonra biri herkes iyi mi diye sordu? Ve herkes hep bir ağızdan 'hayır' dedi.

Filmin fikir ayrılığı yaratan doğasını vurgulayan şöyle bir gönderi de vardı:

Cevher bir sinemada izlediğim ve sonunda herkesin alkışladığı tek film. İki kişi 20 dakika geçmişken çıktı. Daha sonra üç kişi daha çıktı.

Cevher
Cevher, seyircilerin sinemayı topluca terk etmesine yol açıyor (Mubi)


Bazılarının çıkıp gitmesi talihsizlik çünkü kesinlikle çok şey kaçıracaklar. Son 30 dakika, yıllardır sinemada gösterilen en aşırı, en cesur sahnelerden bazılarını içeriyor ve Cannes'da tıklım tıklım dolu seyirciyle son derece iyi gitmişti.

Cevher, 1 Kasım'da sinemalarda.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU