177 yıllık klasiğin beyazperde uyarlamasına iki yıldız birden

Akademi Ödüllü sinemacı yazıp yönetiyor

İkisi de Avustralyalı olan Margot Robbie ve Jacob Elordi, ilk kez bir projede birlikte rol alacak (Reuters)

Akademi Ödüllü Emerald Fennell'ın merakla beklenen Uğultulu Tepeler (Wuthering Heights) uyarlaması, oyuncu kadrosuna eklenen yıldız isimler sayesinde daha da heyecan verici bir hale büründü.

Hollywood Reporter, Margot Robbie ve Jacob Elordi'nin edebiyat uyarlamasında rol almaya hazırlandığını doğruladı.

Oscar kazandıran işbirliği sürüyor

Yazar Emily Brontë'nin aynı adlı klasik romanından uyarlanan filmin yapımcılığı için Robbie'nin kurduğu LuckyChap Entertainment'la anlaşıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu, LuckyChap ve Fennell'ın, sinemacıya En İyi Özgün Senaryo dalında Oscar kazandıran 2020 yapımı Yetenekli Genç Kadın (Promising Young Woman) ve geçen yıl gösterime giren Saltburn'den sonraki üçüncü işbirliği.

Fennell, halihazırda yapım öncesi aşamasındaki projenin senaristliğini ve yönetmenliğini üstleniyor. Filmin çekimlerine, bu yılın sonlarında Britanya'da başlanması planlanıyor.

34 yaşındaki Margot Robbie, filmde Catherine Earnshaw'u canlandırırken, HBO'nun popüler dizisi Euphoria'yla şöhrete kavuşan 27 yaşındaki Elordi de Heathcliff'i oynayacak. 

1847'de yayımlanan roman, Catherine ve Heathcliff'in esere adını veren çiftlikte yaşarken tanışmalarına, aralarındaki tutkulu ve fırtınalı ilişkiye odaklanıyor.

Yıldızların yeni projeleri de yolda

Geçen yılın gişe rekorları kıran filmi Barbie'nin yıldızı Robbie, 2025 baharında gösterime girecek A Big Bold Beautiful Journey'de Colin Farrell'la birlikte rol alıyor. Filmin yönetmenliğiniyse Kogonada üstleniyor.

Saltburn ve Euphoria gibi projelerle tanınan Elordi, yakında gösterime girecek Amazon Prime Video dizisi The Narrow Road to the Deep North'ta rol alacak. Dizi, II. Dünya Savaşı sırasında Japonlar tarafından esir alınan Doktor Dorrigo Evans'ın hikayesine odaklanacak. 

Elordi, ayrıca Guillermo del Toro'nun Netflix filmi Frankenstein'da rol alıyor. Mary Shelley'nin 1818 tarihli klasiğine dayanan filmin 2025'te gösterime girmesi bekleniyor.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU