Hizbullah lideri Nasrallah: İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı, bu bir savaş ilanıdır

İsrail savaş uçakları Hizbullah lideri Nasrallah'ın konuşması sırasında Beyrut üzerinde alçak uçuş yaptı

Fotoğraf: X

Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizlerin eş zamanlı olarak patlatıldığı iki günün ardından Hizbullah lideri Hasan Nasrallah olaylarla ilgili bir konuşma yaptı. 

Nasrallah, "Bu, toplu katliamdan başka bir şey değildir. İsrail'in suçlarına eklenen yeni bir suç olmuştur. Bu bir savaş ilanıdır" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nasrallah, şunları söyledi:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Doktorlar, hemşireler, tüm tıp ekiplerine teşekkür ediyorum. Fedakarlıkları bizi derinden etkiledi. Ülkenin dört bir yanından kan bağışı yapıldı, salı günü yapılan en büyük kan bağışı oldu.

Kurbanların çoğunda göz yaralanmaları var.

Bu karanlık günlerde bu krizin pozitif yanlarından bir tanesi şu olmuştur: Efsanevi bir dayanışmaya birliğe şahit olduk. Uzun zamandır eksik olan bir birlik hali gösterdik. Bu hain saldırıyı lanetleyen tüm bölge ülkelerine teşekkür ediyorum. Gazze, Lübnan ve direniş hareketine destek olan ülkelere teşekkür ediyorum.

Zor bir sınamadan geçiriliyoruz. Salı günü yaşananları anlatmak istiyorum.

"İsrail düşmanımız tarafından hedef alındık"

İsrail düşmanımız tarafından hedef alındık. Yüzlerce çağrı cihazımız eşzamanlı infilak ettirildi. Tüm kırmızı çizgiler aşılmış ve insani etik hukuk aşılmıştır.

Bazı cihazlar hastanelerde infilak etti. Kamuya açık alanda infilak etti. Binlerce sivilin kadın ve çocuğun arasında patladı.

İsrail, Hizbulllahı hedef almak isterken sivilleri vurmuştur.

Bir sonraki gün telsizler infilak ettirildi. Bu bir savaş suçudur. Savaş sebebidir. Onlarca sivil öldü, binlercesi yaralandı.

"İsrail 5 bin kişiyi aynı anda öldürmek istedi"

Saldırı tamamen kasıtlı olarak gerçekleştirildi. Aynı suç ikinci günde de binlerce kişinin öldürülmesi amacıyla tekrarlandı.

İsrail'in 5 bin kişiyi aynı anda öldürmek istediğini söyleyebiliriz. Bu cihazları kimin taşıdığını düşünmeden aynı şekilde öldürmek ve yaralamak istediler.

Bu toplu katliamdan başka bir şey değildir. İsrail'in suçlarına eklenen yeni bir suç olmuştur.

"Bir savaş ilanı"

Bu kanserli varlığın ortaya çıktığı günden beri katliamlara bir yenisi eklenmiştir. Bu Lübnan'a yönelik bir savaş ilanıdır. İsrail'in amacı buydu. Çağrı cihazlarından kapalı olanlar vardı. Birçok cihaz hala depoda. Bu bizim için çok büyük bir şans oldu.

Tüm kurbanların yardımına koşmak için gösterilen çaba, Kızılay, Kızılhaç ve Lübnan halkının, doktorların çabalarının birleşmesiyle İsrail'in, düşmanın saldırısı boşa çıkarılmıştır.

Son değerlendirme yapacağız ancak bazı teyitlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Güvenlik, üretim, nakliye, gümrük, depolanma aşamalarından saldırı anına kadar detaylı şekilde incelenecek. Gerçekler ortaya çıkarılacaktır.

"Direniş hareketi tarihinde görülmemiş bir darbe"

Aceleyle hareket etmeyeceğiz. Güvenlik ve insanlık açısından direniş hareketi tarihinde görülmemiş bir darbeydi. Ülkemizin tarihinde ve düşmanla mücadelemiz tarihinde görülmemiştir. Bu suç eğiliminin bir benzeri olmamıştı.

Uzaktan cihazların infilak ettirilmesi sert bir darbeydi. Ancak bir savaş içindeyiz. Düşmanımızın bize göre teknolojik avantajı olduğunun farkındayız.

"Daha güçlü, daha sağlam olarak geri döneceğiz"

ABD'nin ve dünyanın teknolojik devleriyle de savaş halindeyiz. Dayanıklılığımıza ve dayanışmamıza güveniyoruz.

Salı ve çarşamba bizim için karanlık ve çok ağır günlerdi. Sınama günüydü.

Bu darbe bizim inancımızı ya da duruşumuzu kıramayacak. Güvenle şunu söyleyebilirim: Bu görülmemiş darbe bizi çökertmemiştir ve bunu başaramayacak.

Bu bizim için ders oldu. Daha güçlü, daha sağlam olarak geri döneceğiz"

İsrail uçakları Nasrallah'ın konuşması sırasında alçak uçuş yaptı

İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın konuşması devam ederken Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta alçak uçuş yaptı ve sonik patlamalar gerçekleştirdi.

Bölgede bulunan AA muhabirinin aktardığına göre, İsrail savaş uçakları Nasrallah'ın konuşması devam ederken Beyrut'ta alçak uçuş yaptı.

İsrail uçakları Beyrut semalarındaki alçak uçuş sırasında ses duvarını aşarak sonik patlamalara neden oldu.

Beyrut'un yanı sıra Lübnan'ın bazı bölgelerinde de İsrail savaş uçaklarının alçak uçuş yaptığı aktarıldı.

İsrail ordusu, Nasrallah'ın konuşmasından dakikalar önce Lübnan'ın güneyindeki bazı bölgelere hava saldırıları düzenlemişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU