UFC yıldızı, maç sırasında rakibini öptüğü için uyarıldı

Merab Dvalişvili, horozsıklet unvan maçında Sean O'Malley'nin kafasını öptüğü için hakem Herb Dean tarafından uyarıldı

Gürcü Dvalishvili ve Amerikan O'Malley, UFC 306'da karşı karşıya geldi (Reuters)

Merab Dvalişvili, cumartesi gecesi Las Vegas'ta Sean O'Malley'yi oybirliğiyle yenerek UFC horozsıklet unvanını kazanırken, Gürcü'nün zaferine bazı olağandışı olaylar damgasını vurdu.

Dvalişvili, O'Malley'nin vuruşlarını sınırlandırmak için iyi bir şekilde kavrama hareketleri yaptığı dövüşü domine etti ve sonunda hakemlerin skor kartlarına göre 49-46, 48-47 ve 48-47 kazandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak maça birkaç tuhaf olay damgasını vurdu. Gürcü sporcu ikinci rauntta O'Malley'nin başını öptüğü için tecrübeli hakem Herb Dean'den uyarı aldıktan sonra manşetlere çıktı.

Dvalişvili, raundun son saniyelerinde Amerikalı'nın kafasını defalarca öperken görüldü ve Dean onu yardı. 33 yaşındaki sporcu daha önce de O'Malley'nin baş antrenörü Tim Welch'le hararetli bir sözlü tartışmaya girmiş, Welch de Dean'den "aşırı antrenörlük" ve Dvalişvili'ye yapılan yorumlar nedeniyle bir uyarı almıştı.

Ancak bunların hiçbiri Gürcü'yü etkilememiş gibi görünüyordu çünkü O'Malley'nin dövüşün başındaki bazı isabetlerinden sonra toparlanarak son şampiyonun vuruşlarını durdurdu. Amerikalı üçüncü rauntta daha iyi bir performans sergileyerek Gürcü'nün güreşine iyi karşılık verdi ve 4. rauntta gözünün üzerinde bir kesik açtı.

Ancak Dvalişvili bir kez daha toparlanarak rakibini yere yatırdı ve 4. raundun geri kalanına hakim oldu. Unvanını savunan şampiyondan vücuduna gelen birkaç tekmede ayakta kaldı ve dövüş uzadıkça daha etkileyici kavrama hareketleri sergiledi.

Dövüşten sonra, heyecanlı Dvalişvili, Joe Rogan'a "diğer günlerden farklı hissetmediğini" söyledi.

"Aslında neden bir UFC kemeri için dövüştüğümü hissetmediğimi merak ediyordum" dedi.

Bugün benim için normal bir gündü. Gördüğünüz gibi, enerjimi harcamıyorum. Çılgınca. Bir rüyada olduğumu hissediyorum. Bugün UFC'deki en iyi dövüşçü benim. [Bunu] kanıtladım!

Böyle 15 raunt daha devam edebilirim. Kemerim var, kazandım, herkes bu adamı domine ettiğimi biliyor.

İlk haberlere göre UFC efsanesi Habib Nurmagomedov'un kuzeni Umar Nurmagomedov, Dvalişvili'nin bir sonraki rakibi olabilir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU