Kamala Harris'ten Taylor Swift temalı reklam kampanyası

Yeni reklam kampanyası, Swift'in Harris-Walz adaylığına desteğini kamuyla paylaşmasından sadece birkaç gün sonra yayımlandı

Kamala Harris'in kampanya ekibi Taylor Swift temalı reklamlar yayımladı (AFP)

Demokrat Parti Ulusal Komitesi (DNC), Taylor Swift'in kamu önünde Harris-Walz adaylığına desteğini açıklamasını hızlıca değerlendirerek yeni reklamlar yayımladı.

34 yaşındaki mega yıldızın 2024 ABD başkanlık seçimlerinde Harris'e oy vereceğini açıklamasından sadece birkaç gün sonra, DNC cuma günü (13 Eylül) yeni "İleri Doğru Yeni Bir Yol… Hazır mısın?" (A New Way Forward… Ready for It?) ve "Kamala Çağımızdayız" (We're In Our Kamala Era) sloganını New York'taki Times Meydanı'nda ve Las Vegas Strip'te dijital reklam panolarında sergiledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sloganın ilk kısmı Swift'in 2017'deki albümü Reputation'ın çıkış şarkısına gönderme yapıyor ve ikinci kısım Swift'in rekor kıran Eras turnesinden esinlenen bir kelime oyunu.

Swift temalı reklam panolarının yanı sıra Kamala Harris'in kampanyası yakın zamanda, adayların soyadının kilden boncuklarla yazıldığı arkadaş bilekliklerini de satışa çıkarmıştı.

Siyah ve mavi renkli takılar yeniden stokta ve planlanan satış tarihi 24 Eylül'e kadar ön sipariş verilebilir.

Swift, Demokratik adaya desteğini, Harris ve Donald Trump'ın 10 Eylül'deki ilk hararetli başkanlık münazarası sonlandıktan dakikalar sonra, sürpriz bir şekilde Instagram'dan yapmıştı.

Grammy ödüllü sanatçı Instagram'da "Oyumu @kamalaharris'e veriyorum çünkü o, bir savaşçının savunması gerektiğine inandığım hak ve davalar için mücadele ediyor. Onun kontrol sahibi, yetenekli bir lider olduğunu düşünüyorum ve bu ülkede kaos yerine sakinlikle yönetildiğimizde çok daha fazla şey başarabileceğimize inanıyorum" yazmıştı.

Onun seçim yoldaşı olarak LGBTQ+ hakları, tüp bebek tedavisi, kadınların kendi bedenleri üzerindeki haklarını onlarca yıldır savunan @timwalz'ı seçme kararı beni çok yüreklendirdi ve etkiledi.

Swift'in Instagram üzerinden Harris'e desteğini kamuya duyurmasının ardından, vote.gov internet sitesinde kayda değer bir ziyaretçi artışı gözlemlenmişti.


Vote.gov sitesini yürüten ABD Genel Hizmetler İdaresi, şarkıcının desteğini ilan etmesinden kısa bir süre sonra, Instagram hikayesinde paylaştığı özel bağlantı üzerinden 405 bin 999 ziyaretçi aldıklarını Variety'ye açıklamıştı.

Ziyaretçilerin kaçının sonrasında oy kullanmak için kaydolduğu bilinmese de Genel Hizmetler İdaresi, 11 Eylül'de 27 binden fazla yeni kayıt yapıldığını tahmin ediyor.

Swift'in güçlü mesajı, diğer ünlülerden de takdir toplamıştı. Swift'in duyurusunu destekleyenler arasında This Is Us'ın oyuncusu Mandy Moore, Oprah Winfrey, Charli xcx ve Jennifer Aniston yer alıyor.

Cruel Summer'ı seslendiren şarkıcı, bu hafta MTV Video Müzik Ödülleri'nde (VMA) Yılın Klibi ödülünü kabul ederken hayranlarına oy kullanmak için kaydolma çağrısını yinelemişti.  

Swift, hayranlarına teşekkür ederek eklemişti:

Eğer 18 yaşından büyükseniz, lütfen önemli olan başka bir şey için, başkanlık seçiminde oy kullanmak üzere kaydolun.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU