Kamala Harris'ten Trump'a karşı "En İyi İnsanlar" taktiği

Harris'in kampanya ekibi, Trump'ın huzurunu kaçırmak için eski Trump yönetiminden yetkililerin onun aleyhine konuştuğu kesitlerden oluşan bir reklam yayımladı

Harris kampanyasının saldırı reklamında Trump'ın yönetimindeki eski yetkililerden bazıları yer alıyor (Harris-Walz/YouTube)

Kamala Harris, merakla beklenen ve salı akşamı gerçekleşecek münazara öncesinde iğneli bir kampanya reklamı yayımlayarak Donald Trump'ın huzurunu kaçırmaya çalışıyor.

Harris'in kampanya ekibi, salı günkü münazaradan önce Trump'ı rahatsız etmek amacıyla "En İyi İnsanlar" başlıklı bir reklam yayımladı. Reklamda, eski Trump yönetiminde yer almış yetkililer, eski başkanı yerden yere vuruyor ve Trump'ın bu kasımda yeniden seçilmesinin risklerine karşı uyarıyor.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saldırgan reklamda yer alan eski üst düzey yetkililer arasında, eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Savunma Bakanı Mark Esper, ulusal güvenlik danışmanı John Bolton ve Genelkurmay Başkanı General Mark Milley var.

Pence, 2021'deki ABD Kongresi baskınının ardından konuştuğu bir kesitte "Kendisini anayasanın üstünde gören biri asla Birleşik Devletler'in başkanı olmamalı" diyor ve video, Pence'in bu sene Trump'ı desteklemeyeceğini söylediği bir röportajla devam ediyor.

Milley geçen yıldan bir kesitte şöyle diyor:

Biz bir kral, kraliçe veya bir diktatöre yemin etmiyoruz. Biz diktatör olmaya heveslenen birine de yemin etmiyoruz.

Bolton "Donald Trump çok fazla zarara yol açacak. O yalnızca Donald Trump'ı önemsiyor" diye ekliyor.

Harris, reklamı sosyal medyada paylaşarak şöyle dedi:

Onun için çalışmış kişileri dinleyin. Donald Trump ordumuza, güvenliğimize ve demokrasimize karşı bir tehlike. Bir daha asla Birleşik Devletler başkanlık mührünün arkasında durmamalı.

Reklam, Trump'ın münazarada Harris'le karşılaşacağı salı günü Fox News'da ulusal çapta, Florida'da West Palm Beach'te (Trump'ın Mar-a-Lago evinin konumu) ve Philadelphia'da yayımlanacak.

Harris-Walz kampanyasının müdür yardımcısı Quentin Fulks, "Bu reklam Fox News izleyicilerine ve hatta belki yenilmiş bir eski başkana da Trump'ın kendi ulusal güvenlik ekibinin bile ona artık tahammül edemediğini hatırlatacak" dedi.  

Reklam, bu yılki başkanlık seçimlerinde Harris'i destekleyerek Trump'tan uzak duran bazı önde gelen Cumhuriyetçilerden de güç alıyor. Dick Cheney geçen hafta Trump yerine Demokratlara oy vereceğini söylemiş, Cheney'nin, Trump'ı eleştiren önde gelen isimlerden biri ve eski Cumhuriyetçi kongre üyesi olan kızı Liz Cheney de muhafazakarları kasımda Harris'e oy vermeye çağırmıştı.

Trump'ın bir dizi eski yardımcısı Demokrat Parti kongresinde konuşarak izleyen Cumhuriyetçi seçmenlere Harris'e oy vermeleri için çağrı yapmıştı.

Aynı zamanda eski Cumhuriyetçi Parti görevlilerinin yürüttüğü bir siyasi eylem komitesi, ülke çapında salıncak eyaletlerde, eski Trump seçmenlerinin 2024'te neden onu destekleyemeyeceğini açıkladığı bir reklam kampanyasına 11 milyon dolardan fazla bütçe ayırıyor.

Trump'a Karşı Cumhuriyetçi Seçmenler kampanyası, Cumhuriyetçi seçmenlerin Demokrat Parti'ye ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e oy verdiğini söylediği 30 saniyelik spotları yayımlamak için Pensilvanya'da 4,5 milyon, Michigan'da 3 milyon, Wisconsin'de 2,2 milyon, Arizona'da 1,5 milyon ve Nebraska'nın (tek bir seçiciler kurulu oyunun olduğu) 2. seçim bölgesinde 375 bin dolar harcıyor.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU