Korku serisinin son halkası üçüncü haftasında da Çin'i salladı

Asya devinde ABD'den daha çok kazandı

Sofia Coppola'nın 2023 yapımı draması Priscilla'yla çıkış yapan Cailee Spaeny'ye (solda) başrolde David Jonsson eşlik ediyor (20th Century Studios)

Alien: Romulus, Çin gişelerinde üçüncü hafta sonu zaferini de ilan etti.

Danışmanlık firması Artisan Gateway tarafından sağlanan verilere göre Alien: Romulus, cuma ve pazar günleri arasında 8,9 milyon dolar daha kazandı. 

Bilimkurgu soslu korku filmi böylece, Çin'deki hasılatını 93,1 milyon dolara yükseltti. Bu kazanç, filmin Kuzey Amerika'daki hasılatı olan 88,8 milyon dolardan daha yüksek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alien: Romulus, Çin'de gösterime girdiği ilk hafta sonunda 26,2 milyon dolar kazanmıştı. Onu ikinci hafta sonunda elde ettiği 19,7 milyon dolarlık hasılat izlemişti.

2024'te Çin'de gösterime giren yapımlar arasında Alien: Romulus'tan daha çok kazanan tek bir film var, o da Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire).

Yaratık serisinin yeni filmi Alien: Romulus, dünya çapındaki hasılatını da 283,4 milyon dolara yükseltti.

Eleştirmenlerden övgü dolu yorumlar alan film, 2016 yapımı Nefesini Tut'la (Don't Breathe) korku meraklılarının ödünü koparan yönetmen Fede Alvarez'in imzasını taşıyor.

45 yıl önce Ridley Scott'ın yönettiği Yaratık'la (Alien) başlayan serinin 8. halkası olan Alien: Romulus, 80 milyon dolara mal olmuştu. 86 yaşındaki usta sinemacı Scott, Alien: Romulus'un da yapımcıları arasında bulunuyor.

El yapımı gerçekçi görsel efektleriyle eleştirmenleri etkileyen Alien: Romulus, 16 Ağustos'ta izleyiciyle buluşmuştu. Film, Türkiye'deki sinemalarda halen gösterimde.


Independent Türkçe, Variety, Screen Daily

DAHA FAZLA HABER OKU