Netflix, övgülere aldırmadı: Bir dizi daha tek sezonun ardından iptal edildi

Listelerde Baby Reindeer'ın ardından ikinci sıradaydı

Dead Boy Detectives, Edwin Paine ve Charles Roland adlı iki hayaleti merkeze alıyordu (Netflix)

Netflix bir diziye daha acımadı ve ilk sezonun ardından iptal kararı aldı. İlk olarak Variety'nin duyurduğu habere göre fantastik macera Dead Boy Detectives, ikinci sezonuyla devam etmeyecek. 

Deadline'a konuşan kaynaklar, Netflix'in diziyi bir sezonun ardından iptal ettiğini doğruladı. Dizinin ilk sezonu bu yıl 25 Nisan'da gösterime girmişti. 

Çok izlenenler listesinde üç hafta kalabilmişti

Televizyon yazarlarına göre bu haber pek de şaşırtıcı değil. Dead Boy Detectives, Netflix'in en çok izlenen İngilizce diziler listesinde yalnızca üç hafta geçirmiş ve ilk haftasında fenomen drama Baby Reindeer'ın ardından ikinci sıraya yerleşmişti.

Yayın devi, ünlü yazar Neil Gaiman'ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanan ve The Sandman evreninin bir parçası olan Dead Boy Detectives'in konusunu şöyle özetliyor:

İki genç hayalet bir medyumla birlikte çalışarak doğaüstü müşterileri için gizemli vakaları çözmektedir. Derken güçlü bir cadı, bütün planlarını karmaşıklaştırır.

Yayın platformunun 18 yaşından küçükler için uygun olmadığını belirttiği dizinin ilk sezonu, 52 ila 56 dakikalık 8 bölümden oluşuyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başrollerinde George Rexstrew ve Jayden Revri'nin yer aldığı dizinin oyuncu kadrosundaki diğer isimler arasında Kassius Nelson, Jenn Lyon, Briana Cuoco, Yuyu Kitamura, Ruth Connell, Lukas Gage ve David Iacono da bulunuyordu.

Fantastik dizinin ekran yolculuğu epey dolambaçlı olmuştu. İlk olarak 2021'de HBO Max için pilot bölüm siparişi alan dizi, 2023'te Netflix'e satılmıştı.

Televizyon yazarlarından övgü dolu yorumlar alan dizi, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 92 gibi kusursuza yakın bir puan almayı başardı. 

Hayranlar "10 üzerinden 10" demişti

İzleyiciler, Dead Boy Detectives'i seyrettikten sonra sosyal medyaya akın etmiş ve diziye "10 üzerinden 10" verdiklerini söylemişti. 

"Karakterlere şimdiden bağlandığını" söyleyen bir izleyiciyse şöyle yazmıştı:

Dead Boy Detectives'in ikinci sezonunun olmayacağını düşünemiyorum, yoksa beni akıl hastanesine yatıracaklar.


Independent Türkçe, Variety, Deadline, Daily Mail, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU