Cannes'ı sallayan Netflix filmine ilk bakış: Geri sayım başladı

Selena Gomez'in de rol aldığı film 11 dakika ayakta alkışlanmıştı

72 yaşındaki yönetmen Jacques Audiard, Emilia Perez'in senaryosunu sık sık birlikte çalıştığı Thomas Bidegain ve Léa Mysius'la birlikte kaleme aldı (Netflix) 

Netflix'in yıldızlarla dolu kadrosuyla öne çıkan ve mayıstan beri merakla beklenen müzikal draması Emilia Perez'in fragmanı paylaşıldı.

Cannes Film Festivali'nden ödüllerle dönen müzikalden ilk görüntüler, başrolleri paylaşan Zoe Saldaña, Selena Gomez ve Karla Sofía Gascón'a bir bakış sunuyor.
 


Yönetmen ve senarist Jacques Audiard'ın İspanyolca çektiği film, kartel patronu Emilia'nın hikayesini merkeze alıyor. Emilia, gerçek cinsel kimliğini nihayet kabul edebilmek için ölmüş numarası yaparak yeni bir hayata başlamak istiyor. Kendisine yardımcı olması içinse avukat Rita'yı görevlendiriyor.

Resmi sinopsis, filmin konusunu şöyle özetliyor:

Özgürleştirici şarkılar, danslar ve cesur görseller aracılığıyla, bu macera Meksika'da her biri kendi mutluluğunun peşinden giden dört olağanüstü kadının yolculuğunu takip ediyor.

Mayısta Güney Fransa'da düzenlenen 77. Cannes Film Festivali'nde yarışma bölümünde gösterilen Emilia Perez, yönetmen Jacques Audiard'a Jüri Özel Ödülü'nü kazandırmıştı. Ayrıca Gomez, Saldaña, Karla Sofía Gascón ve Adriana Paz, festivalin En İyi Kadın Oyuncu ödülünü paylaşmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

32 yaşındaki Selena Gomez, prestijli festivalde 11 dakika boyunca ayakta alkışlanan filmin ıslık ve tezahüratlarla karşılanması karşısında gözyaşlarına hakim olamamıştı. Ünlü oyuncu, müzikalde kartel liderinin seksi eşi Jessi'yi canlandırıyor.

Yönetmen Audiard'ın önceki filmleri arasında Altın Palmiye ödüllü Dheepan'ın yanı sıra Yeraltı Peygamberi (A Prophet), Pas ve Kemik (Rust and Bone) ve Paris, 13. Bölge (Paris, 13th District) yer alıyor.

Emilia Perez, 1 Kasım'da sınırlı sayıda sinema salonunda gösterime girecek. Ardından 13 Kasım'dan itibaren Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Müzikalin Türkiye'de gösterime girip girmeyeceğiyse henüz belli değil.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU