Bir ilki daha başardı: Devam filmi tarih yazıyor

En yakın rakibine fark attı

14 Haziran'da gösterime giren Ters Yüz 2'nin yapım bütçesi 200 milyon dolar (Pixar)

Ters Yüz 2 (Inside Out 2) uluslararası gişede 1 milyar dolar hasılatı aşarak, halihazırda bu başarıyı yakalayan 12 filmden biri ve tek animasyon oldu.

Dünya çapında toplam 55 filmin hasılatı 1 milyar doları aştı. Ancak ABD dışındaki ülkelerde 1 milyar dolar sınırını aşan yapımların sayısı bir düzineyi geçmiyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu başarıya ulaşan filmlerin 11'i canlı çekimdi. 2015 yapımı Ters Yüz'ün 9 yıl sonra gelen devam filmi, bu kulübe katılan ilk animasyon oldu. 

1 milyar dolara ulaşması Ters Yüz 2'nin hemen hemen her yerde yankı uyandırdığı anlamına geliyor. Filmin en çok ilgi gördüğü ülkeler arasında 102,2 milyon dolarla Meksika, 80 milyon dolarla Brezilya, 72,7 milyon dolarla Birleşik Krallık, 62,6 milyon dolarla Fransa ve 60,8 milyon dolarla Güney Kore geliyor. 

Ters Yüz 2, 647 milyon doları ABD'de ve 1 milyar doları diğer ülkelerde olmak üzere, dünya çapında 1,649 milyar dolarla yılın en çok hasılat yapan filmi oldu. 

1 milyar dolar sınırını 19 günde aştı

Pixar'ın devam filmi, 1 milyar dolar sınırını 19 günde aşarak bu eşiği en hızlı geçen animasyon olma rekorunu da elinde bulunduruyor.

Ters Yüz 2, haftalar önce Karlar Ülkesi 2'yi (Frozen 2) geride bırakarak tüm zamanların en yüksek hasılat yapan animasyon filmi olmuştu. Karlar Ülkesi 2, 2019'daki gösterimi sırasında 1,45 milyar dolarlık hasılat elde edebilmişti.

Kelsey Mann'ın yönettiği rekortmen Ters Yüz 2'nin seslendirme kadrosunda Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale, Ayo Edebiri ve Maya Hawke gibi isimler rol alıyor.

İlk film 858 milyon dolar kazanmıştı

İlk Ters Yüz, dünya çapında 858 milyon dolar kazanmıştı ancak devam filmi, bu bilet satışlarını birkaç hafta içinde geçmeyi başardı.

Animasyon imparatorluğu Pixar, daha önce Oyuncak Hikayesi (Toy Story), Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo), İnanılmaz Aile (The Incredibles), Yukarı Bak (Up) ve VOL-İ (Wall-E) gibi başarılı filmlere imza atmıştı.


Independent Türkçe, Variety, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU