Mısır ‘Müslüman Kardeşler uzlaşma girişimini’ reddetti

Müslüman Kardeşler, tutukluların serbest bırakılması karşılığında siyaseti bırakmaktan bahsediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Şubat'ta Kahire'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile yaptığı görüşmeden (Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı)

Mısırlı siyasetçiler ve parlamenterler, Müslüman Kardeşler'in (İhvan-ı Müslimin) Mısır devletiyle ‘uzlaşma girişimini’ reddetti.

Mısırlı yetkililer tarafından yasaklı bir grup olan Müslüman Kardeşler, Londra'da bulunan genel başkan yardımcısı Hilmi el-Cezzar'ın Mısır devletiyle ‘uzlaşma’ ve Müslüman Kardeşler'in siyasi çalışmalardan çekilmesi karşılığında tutukluların serbest bırakılmasını öneren mektubuyla uzlaşma girişimi sürecini hızlandırdı.

Ancak uzmanlara göre el-Cezzar'ın mesajı ‘grup içinde bir krize neden oldu’ ve grup ‘siyasi çalışmalardan çekilme’ söylemini reddetti.

Mısır Temsilciler Meclisi (Parlamento) üyesi Mustafa Bekri, Müslüman Kardeşler'in girişimini ‘grubun umutsuzluk aşamasına geldiğinin kanıtı’ olarak değerlendirdi.

Mısır'daki köktendinci hareketler üzerine araştırmalar yapan Samih Iyd, girişimin ‘grup saflarındaki bölünmeleri yansıttığını’ söyledi. Mısır'da muhalefet partisi grubu Sivil Demokratik Hareket liderlerinden Ahmed Bahaddin Şaban ise Müslüman Kardeşler'in girişiminin zamanlamasını ‘Mısır-Türkiye yakınlaşmasının hızlanmasına’ bağladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU