7 günlük uçak kaçırma olayını anlatan yeni dizi, Netflix'e geliyor

1999'da yaşanan korku dolu ve yüksek gerilimli krizi anlatıyor

IC 814: Yedi Günün Hikayesi, 29 Ağustos'tan itibaren Netflix'te yayında (Netflix)

Netflix Hindistan, yakında yayına girecek olan IC 814: Yedi Günün Hikayesi (IC 814: The Kandahar Hijack) adlı dizisinden ilk fragmanı paylaştı.

Sözkonusu olay, Aralık 1999'da Hindistan Havayolları'na ait bir uçağın, Katmandu'dan Yeni Delhi'ye giderken militanlar tarafından ele geçirilmesiyle gerçekleşmişti.

Uçak, Hindistan'ın Amritsar, Pakistan'ın Lahor, Dubai ve Afganistan'ın Kandahar kentleri de dahil olmak üzere birçok yere iniş yapmıştı. Kriz 7 gün boyunca devam etmişti.
 


Netflix, sosyal medya hesabından gerilim dizisinin heyecan uyandıran fragmanını paylaşarak şöyle yazdı:

7 gün. Gemide 188 hayat. Bir ulusun en kötü kabusu. Gerçek olaylara dayanıyor, IC 814: Yedi Günün Hikayesi, mini dizi olarak 29 Ağustos'ta sadece Netflix'te!

Kaptan Devi Sharan ve Srinjoy Chowdhury'nin Flight Into Fear (Korkuya Uçuş) adlı kitabından uyarlanan mini dizi, krizi farklı açılardan ele alıyor.

Tüyler ürperten olaylara çok yönlü bakış

IC 814: Yedi Günün Hikayesi, Delhi'nin Savaş Odası'ndaki gergin müzakereleri, Taliban kontrolündeki Kandahar'daki yüksek riskli diplomasiyi ve kaçırılan uçaktaki yolcularla mürettebatın korku dolu günlerini anlatarak olaya çok yönlü bir bakış sunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix, gerilim türündeki yapımı, "Gerçek olaylardan uyarlanan, Anubhav Sinha'nın yönettiği bu sürükleyici dizide, Hindistan havacılık tarihindeki en uzun süren uçak kaçırma olayı anlatılıyor" ifadeleriyle açıklıyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda Vijay Varma, Naseeruddin Shah, Pankaj Kapur, Patralekhaa, Arvind Swami ve Dia Mirza gibi isimler yer alıyor.

Anubhav Sinha ve Trishant Srivastava tarafından yaratılan dizinin yönetmenliğini de Sinha üstleniyor. Hikayeyse Adrian Levy ve Trishant Srivastava'ya ait. 

59 yaşındaki tecrübeli sinemacı Sinha'nın sosyal ve siyasi konuları ele alan filmleri arasında 2023 yapımı Bheed de bulunuyor. Film, görevi sokağa çıkma yasağı sırasında sınırı geçmeye çalışan göçmen işçileri engellemek olan bir sınır polisinin hikayesini anlatıyordu. 

Yönetmenin diğer filmleri arasında 2022 tarihli Anek'in yanı sıra Article 15 ve Mulk yer alıyor.


Independent Türkçe, Variety, Netflix

DAHA FAZLA HABER OKU