Gerçek olaylardan esinlenen seri katil filmi, Netflix'e geliyor

Oscar adayı oyuncunun ilk yönetmenlik denemesi

1978'de geçen filmin dağıtım haklarını, 11 milyon dolar karşılığında Netflix satın almıştı (Netflix)

Netflix, yaklaşan gerilim filmi Woman of the Hour'ın tedirgin edici ilk fragmanını paylaştı. 

Mükemmel Saha'nın (Pitch Perfect) yıldızı Anna Kendrick'in ilk yönetmenlik denemesi olan suç filmi, Cheryl Bradshaw ve Rodney Alcala'nın gerçek hikayesine dayanıyor.
 


Bradshaw, 1970'lerin popüler çöpçatanlık programı The Dating Game'e bekarlığa veda etmek için katılmış ve üç numaralı bekar Rodney Alcala'yı seçmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Alcala'nın büyüleyici görüntüsünün ardında ölümcül bir sır vardı: O psikopat bir seri katildi.

Peşimdeki Şeytan (It Follows) ve Nefesini Tut'la (Don't Breathe) tanınan Daniel Zovatto, Alcala'ya hayat verirken Aklı Havada'nın (Up in The Air) Oscar adayı oyuncusu Kendrick de onunla randevuya çıkacak yarışmacı Cheryl Bradshaw'u canlandırıyor. 

Bradshaw gerçekte Alcala'yı "ürkütücü" bulduğu için çekimlerin ardından onunla buluşmayı reddetmişti ancak film, olayları farklı bir kurguyla tasvir ediyor.

Senaryosunu Ian McDonald'ın kaleme aldığı filmde ayrıca Kathryn Gallagher, Nicolette Robinson, Kelley Jakle, Pete Holmes ve Tony Hale de rol alıyor.

Eleştirmenler çok beğendi

Prömiyerini geçen yıl gösterildiği Toronto Film Festivali'nde yapan Woman of the Hour, eleştirmenlerin de beğenisini kazanmıştı.

Woman of the Hour, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 51 sinema yazarının yorumuna göre 100 üzerinden 90 gibi kusursuza yakın bir puana sahip.

The Atlantic yazarı Shirley Li, "Film izlemesi zorlayıcı olabilir, ben de gösterim boyunca oturmakta zorlandım" diyerek ekliyor:

Yine de Kendrick, gerilim yaratma becerisiyle yetenekli bir yönetmen olduğunu kanıtlıyor.

RogerEbert.com'dan Brian Tallerico, filmin ne kadar etkileyici olduğu konusunda Li'ye katılarak şöyle diyor:

Sadece gerçek bir suç hikayesi değil, aynı zamanda sistematik kadın düşmanlığını ve bunun şiddeti nasıl teşvik ettiğini gözler önüne seren, kendinden emin şekilde çekilmiş bir gerilim filmi.

Financial Times ise incelemesinde şu ifadelere yer veriyor:

Pek çok seri katil filminin kan tutkusuna direnen Woman of the Hour, 1970'lerdeki ortamın ötesinde, bugün de devam eden rutin cinsiyetçiliğe ve Cheryl'la diğer kadınların birbirlerini destekleme biçimlerine dikkat çekerek yankı uyandırıyor.

Filmin Netflix'teki gösterim tarihi henüz açıklanmadı.


Independent Türkçe, GamesRadar, Financial Times, RogerEbert.com, The Atlantic

DAHA FAZLA HABER OKU