Hamas: Gazze'deki iki ayrı olayda bir İsrailli rehine öldürüldü, iki kadın da yaralandı

Ebu Ubeyde, “İki ayrı olayda, düşman esirleri korumakla görevli iki asker, bir Siyonist esiri vurarak öldürdü, ayrıca hayatları kurtarılmaya çalışılan iki kadın esiri de ağır yaraladı” dedi

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırı sırasında rehin alınanların fotoğrafları / Fotoğraf: Reuters

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde dün yaptığı açıklamada, Gazze'de meydana gelen iki ayrı olayda bir İsrailli rehinenin kendisini korumakla görevli bir muhafız tarafından öldürüldüğünü ve iki kadın rehinenin de ağır yaralandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada, "İki ayrı olayda, düşman esirleri korumakla görevli iki asker, bir Siyonist esiri vurarak öldürdü, ayrıca hayatları kurtarılmaya çalışılan iki kadın esiri de ağır yaraladı. Düşman hükümet bu katliamların ve Siyonist mahkumların hayatlarını etkileyen tepkilerin tüm sorumluluğunu taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Ebu Ubeyde açıklamasında "Olayı araştırmak için bir komite oluşturulmuştur, elde edilen bulgular daha sonra duyurulacaktır" dedi.

Kassam Tugayları ilk defa rehineleri kendi muhafızları tarafından öldürdüğünü açıkladı. Grup geçmişte rehinelerin öldürülmesini sık sık İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki bombardımanı sonucu olduğunu duyurmuştu.

İsrail ordu sözcüsü Avichai Adrai X uygulamasında Arapça olarak yaptığı paylaşımda, "Son birkaç dakika içinde terör örgütü Hamas, iki ayrı olayda Hamas aktivistlerinin İsrailli bir rehineyi öldürdüğünü ve iki rehineyi de yaraladığını iddia eden yazılı bir haber yayınladı. Bu aşamada Hamas'ın iddialarını doğrulayacak ya da yalanlayacak herhangi bir istihbarat belgesi bulunmamaktadır. Açıklamanın güvenilirliğini incelemeye devam ediyoruz ve elimize bilgi ulaştığında duyuracağız" ifadelerini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU