İsrailli Bakan: Gazze'deki ateşkes anlaşması "tehlikeli bir tuzak"

İsrailli bir heyetin önümüzdeki hafta Hamas ile ateşkes ve rehineleri serbest bırakma müzakerelerine katılacağı duyurulmuştu

Bezalel Smotrich, Ocak 2023'te Kudüs'te İsrail Maliye Bakanı görevini üstlendikten sonra düzenlenen devir teslim töreninde konuşuyor / Fotoğraf: Reuters

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze'deki savaşı durdurmak için yeniden başlatılan diplomatik çabaların ardından, önerilen Gazze ateşkes anlaşmasını "tehlikeli bir tuzak" olarak nitelendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan vugün X'te yaptığı bir paylaşımda, böyle bir anlaşmanın Gazze Şeridi'ndeki savaşı "militan grup Hamas'ı yok etmeden bitireceğini ve Hamas'ın yeniden toparlanıp Yahudileri tekrar öldürmesine izin vereceğini" belirtti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya bu tuzağa düşülmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Maliye Bakanı anlaşmayı arabulucuların İsrail'e dayatacağı bir teslimiyet anlaşması olarak nitelendirdi. Şarku’l Avsat’ın DPA’dan aktardığına göre Bakan, "Anlaşma aynı zamanda Lübnan'ın Şii milislerinin (Hizbullah) İsrail'in kuzey sınırının hemen yakınında kalabileceği anlamına geliyor ki, bu da İsrail'in daha geniş kapsamlı Ortadoğu çatışmasında, caydırıcılık kabiliyetini önemli ölçüde zayıflatacaktır" dedi.

Netanyahu'nun ofisi, ABD, Mısır ve Katar'ın dün hızlı bir şekilde anlaşmaya varılması amacıyla görüşmelerin önümüzdeki hafta yeniden başlaması için ortak bir çağrı yapmasının ardından, İsrailli bir heyetin önümüzdeki hafta Hamas ile ateşkes ve rehineleri serbest bırakma müzakerelerine katılacağını duyurdu.

Netanyahu'nun ofisi bugün sabah saatlerde yaptığı açıklamada, İsrailli müzakerecilerin 15 Ağustos'ta görüşmelere gideceğini doğruladı: Times of Israel'e göre "Heyet, ayrıntıları tamamlamak ve çerçeve anlaşmasını uygulamak üzere belirlenecek bir yere gidecek."

Hamas'tan henüz bir yanıt gelmedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU