İsrail'in Gazze'de bir okulu bu sabah bombalaması sonucu 100'den fazla Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Hamas teröristleri bu karargâhı, Savunma Kuvvetlerine ve İsrail Devletine karşı çeşitli terör saldırılarını gizlemek ve teşvik etmek için kullandılar” denildi

Filistinliler, perşembe günü yerinden edilmiş insanların yaşadığı bir okulu hedef alan İsrail saldırısında hayatını kaybedenlerin cesetlerinin önünde duruyor / Fotoğraf: AFP

İsrail'in şafak vakti Gazze Şehri'nin doğusundaki el-Derac mahallesinde yerlerinden edilmiş insanların barındığı Et-Tabiin Okuluna düzenlediği saldırıda 100'den fazla Filistinli öldü ve onlarca kişi yaralandı.

Şarku’l Avsat’ın Filistin Haber Ajansı WAFA’dan aktardığına göre yerel kaynaklar, İsrail savaş uçaklarının vatandaşlar sabah namazını kıldığı sırada okulu bombaladığını bildirdi.

WAFA'nın haberine göre İsrail güçleri, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne kara, hava ve denizden askeri operasyonlarını sürdürdü ve çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 39.699 Filistinliyi öldürdü, 91.722 Filistinliyi de yaraladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma, bugün erken saatlerde, İsrail'in Gazze Şehrindeki bir okulu bombalaması sonucu 40 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını duyurdu.

Sivil Savunma sözcüsü Mahmud Basal, Telegram'da yaptığı açıklamada, bombalı saldırının Et Tabiin Okulu'nu hedef aldığını, bunun sonucunda "40 şehit ve onlarca yaralı" bulunduğunu belirtti

Sözcü, "sivillerin cesetlerinin yandığını" belirtti ve "Korkunç katliamı" kınadı.

Ekipler, şehitlerin cenazelerini çıkarmak ve yaralıları kurtarmak için yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada: "Kısa bir süre önce, istihbaratın yönlendirmesi altında bir uçak, Et Tabiin Okulu içindeki askeri komuta karargahında çalışan sabotajcılara saldırdı. Hamas teröristleri bu karargâhı, Savunma Kuvvetlerine ve İsrail Devletine karşı çeşitli terör saldırılarını gizlemek ve teşvik etmek için kullandılar” ifadeleri yer aldı.

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma, perşembe günü İsrail'in iki okulu hedef alan bombalamasında en az 18 kişinin öldüğünü duyurdu.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, "Teröristler ve Hamas liderleri, iki okulun binalarını kullandılar... ve oradan saldırı planlayıp gerçekleştirdiler" ifadelerini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU