Amerikan F-22 uçakları Ortadoğu'da

ABD ordusu, İran'ın İsrail'e yönelik beklenen saldırısı öncesinde bölgedeki güçlerini takviye ederken, gelişmiş F-22 savaş uçaklarının dün Ortadoğu'ya ulaştığını açıkladı.

F-22 Raptor savaş uçağı / Fotoğraf:  Reuters

İran ve müttefiklerinin, Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da İsrail devletine atfedilen bir operasyonla öldürülmesine ve Lübnanlı Hizbullah askeri komutanı Fuad Şükür'ün Beyrut yakınlarında bir İsrail saldırısında öldürülmesine karşılık verme sözü vermesinin ardından Washington, müttefiki İsrail'i savunmak için bölgedeki askeri varlığını güçlendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, uçakların sayısını ya da tam konumlarını belirtmeksizin, konuşlandırmanın, "İran ya da vekilleri tarafından bölgesel gerilimi artırma potansiyelini azaltmak için bölgedeki kuvvetlerin duruşundaki değişiklikler" çerçevesinde olduğunu belirtti.

Pentagon geçtiğimiz hafta, Savunma Bakanı Lloyd Austin'in bölgeye ilave savaş gemileri ve bir savaş filosu da dâhil olmak üzere takviye kuvvet gönderilmesi talimatı verdiğini açıkladı.

İsrail ve İran arasındaki gerilimin artma endişeleri ortasında, bu hafta başında Irak'ın batısında ABD askerlerinin bulunduğu bir üsse düzenlenen bir füze saldırısında yedi ABD personeli yaralandı.

Washington saldırıyla ilgili olarak, 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nde İsrail ile Hamas arasında patlak veren savaşın ardından, aylar önce Filistinlilere destek için ABD güçlerine karşı düzinelerce saldırı düzenlediğini iddia eden İran yanlısı Iraklı bir grubu suçladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

 

DAHA FAZLA HABER OKU