Kısa haberler

Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Irak Yüksek Mahkemesi'nden ABD'nin ülkedeki askeri varlığının sonlandırılması için "yetkisizlik" kararı

Irak Yüksek Federal Mahkemesi, ABD güçlerinin ülkedeki varlığıyla ilgili anlaşmanın (Stratejik Çerçeve Anlaşması) iptal edilmesi için yapılan başvuruyu "konu bakımından yetkisizlik" gerekçesiyle reddetti.

Irak Meclisi Milletvekilleri Basim Haşşan ile Mustafa Sened, Amerikan güçlerinin Irak topraklarında kalmasına izin veren anlaşmanın geçersiz sayılması ve iptal edilmesi için Irak Yüksek Federal Mahkemesine başvuruda bulundu.

Mahkemeden yapılan yazılı açıklamaya göre, milletvekillerin başvurusunun incelendiği ve mahkemenin bu konuda karar verme yetkisinin bulunmadığı belirtildi. Milletvekillerinin başvurusu "konu bakımından yetkisizlik" gerekçesiyle reddedildi.

Irak ile ABD arasında 2008 yılında imzalanan "Stratejik Çerçeve Anlaşması"nın, İşbirliği Prensipleri adı altındaki birinci bölümün 3 ve 4'üncü maddelerinde, Irak merkezi hükümetinin çağrısı üzerine ABD'nin ülkede geçici askeri varlık gösterdiği, Irak'ın egemenliğine de saygı duyulması gerektiği belirtiliyor.

Iraklı bazı siyasiler, Irak ve ABD arasında imzalanan Stratejik Çerçeve Anlaşması’nın feshedilmesini ve Amerikan güçlerinin ülkeden çıkarılmasını talep ediyor.


Dışişleri'nden Bangladeş açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş'te son haftalarda yaşanan gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilerek, "Kurulacağı ilan edilen geçici hükümetin, ülkeyi Anayasa'ya uygun biçimde seçime götürmesini ve yapılacak seçimlerin kardeş Bangladeş'in demokrasisine, huzuruna ve istikrarına katkıda bulunmasını temenni ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ülke genelindeki gösterilerde can kayıpları olmasından derin üzüntü duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, kurulacağı ilan edilen geçici hükümetin, ülkeyi anayasayı uygun biçimde seçime götürmesi ve yapılacak seçimlerin Bangladeş'in demokrasisine, huzuruna ve istikrarına katkıda bulunması temenni edildi.


İran Genelkurmay Başkanı ile Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Tahran'da görüştü

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ile Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, Tahran'da bir araya geldi.

İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, beraberindeki heyetle başkent Tahran'ı ziyaret eden Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Şoygu ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Bakıri, İran ve Rusya ilişkilerinin stratejik ve derin olduğunu ifade etti.

ABD'nin artık dünyanın tek kutuplu sistemden çıktığını iyi bildiğini söyleyen Bakıri, "İran, Rusya ve Çin arasındaki üçlü işbirliğini memnuniyetle karşılayacağız." dedi.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Şoygu da Rusya'nın bölgesel konularda İran'la kapsamlı işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Şoygu, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Ekber Ahmediyan'ın mayıs ayındaki daveti üzerine Tahran'a gelmişti. Tahran'da Ahmediyan ile bir araya gelen Şoygu, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile de görüşecek.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara'da gerçekleşen esir takasıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT koordinasyonunda gerçekleştirilen takas operasyuyla ilgili şunları söyledi:

"Amerika, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya, Belarus cezaevlerindeki 26 kişinin değişimi hiçbir pürüzle karşılaşılmadan dünyaya örnek şekilde yapıldı

İnsani boyutunun ötesinde Türkiye'nin kilit rolünü tescilleyen bu önemli takas operasyonunda kritik rol üstlenen MİT ve MİT mensuplarımızı tebrik ediyorum"


İsrail basınına göre, Tel Aviv ile Hamas arasındaki esir takası müzakereleri askıya alındı

İran'ın olası misilleme saldırısı ve suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin yerine seçilecek isim belirleninceye kadar İsrail ile Hamas arasındaki esir takası müzakerelerinin askıya alındığı belirtildi.

Times Of Israel gazetesine konuşan ve adı açıklanmayan yetkililer, İsrail ile Hamas arasındaki esir takası müzakerelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Habere göre, İran'ın olası misillemesi ve Heniyye'nin yerine seçilecek isim belirleninceye kadar esir takasına yönelik olası müzakereler askıya alındı.

Tahran'ın İsrail'e yönelik misillemesinin bu akşam gelebileceği ileri sürülen haberde, Hamas'ın Heniyye'nin yerine seçilecek ismi "gelecek günlerde" duyuracağı ifade edildi. Bu iki gelişmenin ardından Katar, ABD ve İsrail'in müzakerelere devam edeceği aktarıldı.


Bakan Uraloğlu: Instagram'la görüşmelerde istediğimiz sonucu alamadık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, erişim engeli getirilen Instagram'la yapılan görüşmelere ilişkin bir açıklama yaptı.

Uraloğlu, "Instagram'ın açılması konusunda yapılan görüşmelerde tam istediğimiz sonucu alamadık. Bu işi bugün bitirebileceğimizi düşündüm ama olmadı. Instagram konusunda bir ilerleme yok" diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı" değerlendirmesinde bulundu.


Nijerya Dışişleri'nden Birleşik Krallık için seyahat uyarısı

Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya, Birleşik Krallık'ta 30 Temmuz'da başlayan aşırı sağcı sokak olayları nedeniyle vatandaşlarına bu ülkeye seyahat etmekten kaçınmaları çağrısı yaptı.

Nijerya Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Krallık'ta yaşayan veya bu ülkeye gidecek vatandaşları için seyahat uyarısı yayımladı.

Açıklamada, Birleşik Krallık kolluk kuvvetlerine yönelik saldırılar ve altyapıya verilen zararın da gösterdiği üzere şiddetin "tehlikeli boyutlara" ulaştığı belirtildi.

Birleşik Krallık'taki Nijeryalılara daha dikkatli olmaları çağrısı yapılan açıklamada, "Siyasi törenlerden ve protestolardan, mitinglerden veya yürüyüşlerden kaçının, kalabalık alanlardan ve büyük toplantılardan kaçının ve her zaman bilinçli olun." ifadesi kullanıldı.

Malezya, Birleşik Krallık'ta yaşayan veya bu ülkeye seyahat edecek vatandaşlara uyarıda bulunmuştu.


Gazzeli esir işkence nedeniyle hayatını kaybetti

"İsrail'in Guantanamosu" olarak adlandırılan Negev Çölü'nde bulunan Sde Teiman gözaltı merkezinde tutulan Gazzeli bir esirin, gördüğü işkence sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak açıklamada, 24 Aralık 2023'te kardeşiyle birlikte alıkonan Cibaliya sakinlerinden 26 yaşındaki Ömer Cüneyd'in Sde Teiman gözaltı merkezinde işkence sonucu öldüğü belirtildi.

Açıklamaya göre İsrailli insan hakları örgütü Hamoked, Cüneyd'in ailesine oğullarının 17 Temmuz'da öldüğünü iletti.

Cüneyd'in, İsrail hapishaneleri ile gözaltı merkezlerinde, özellikle de Sde Teiman'da işkence nedeniyle ölen onlarca Gazzeli esirden sadece biri olduğu ifade edildi.

Cüneyd'in kardeşinin ise alıkonulduktan 4 ay sonra serbest bırakıldığı aktarıldı.

Açıklamada, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail hapishanelerinde ölen Filistinli esir sayısının 21'e yükseldiği, bu sayının sadece kimlikleri açıklananları kapsadığı, bu sayının dışında hapishanede ölen ancak kimliği açıklanmayan onlarca Filistinli esirin olduğu ifade edildi.


DEM Parti Eş Başkanları Kavala ve Gezi davası tutuklularını ziyaret etti

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Gezi Parkı davasında mahkum olan Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu hükümlüleri cezaevinde ziyaret etti. Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu çıkışında ziyarete ilişkin gazetecilere açıklama yapan Hatimoğulları, Osman Kavala'nın yanı sıra Gezi Parkı davasından mahkum olan Tayfun Kahraman ile Can Atalay, eski Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Bekir Kaya ve Halil Aksoy'la da görüştüklerini söyledi. Hatimoğulları, Gezi Parkı davası dosyalarının tekrar gözden geçirilerek bozma kararı verilmesini ve tutukluların serbest bırakılmasını istedi. Bakırhan ise Gezi Parkı davasının siyasi bir dava olduğunu, ceza alan kişilerin gerçek anlamda yeniden yargılanarak tahliye edilmeleri gerektiğini savundu. Gezi Parkı davası nedeniyle cezaevinde bulunanlarla dayanışma içerisinde olacaklarını dile getiren Bakırhan, şunları kaydetti:

Milletvekili seçilen Can Atalay'ın bir an önce serbest bırakılması gerekiyor çünkü Anayasa Mahkemesi iki defadır Yargıtayın vermiş olduğu kararın yok hükmünde olduğunu söylüyor. Can'ın yeri, Gezi tutsaklarının yeri, cezaevi değildir. Can'ın yeri parlamentodur.


CHP Sözcüsü Yücel'den “parti logosunun değişmesi” ile ilgili açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, parti simgesinde yer alan altı oktaki devletçiliği simgeleyen okun renklerinin değişmesine ilişkin açıklama yaptı.

Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, CHP'nin altı oklu simgesinin, cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve devrimciliği ifade ettiğini, parti bayraklarının ise kırmızı zemin üzerine, beyaz altı oklu bayrak olduğunu anımsattı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, "devletçilik" okunu anlatırken, çevreci, doğa dostu, sürdürülebilir politikalara ve toplumsal cinsiyet eşitliğine bağlılıklarını vurguladığını belirten Yücel, şunları kaydetti:

Çevreciliği temsil eden yeşil ve kadın-erkek eşitliğini simgeleyen mor renk, devletçilik anlayışımızla sembolize edilmek amacıyla ifade edilmiştir. Dolayısıyla, partimizin simgesi ve bayrağı ile ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Türkiye'ye her alanda kadın-erkek eşitliğini ve çevreye duyarlı politikaları getirecek olan Cumhuriyet Halk Partisidir. Dün gerçekleştirilen Kadın Kolları Kurultayı'nda Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in herkesin anlayacağı bir dil kullanarak sarf ettiği ifadeler, bazı kesimlerce yanlış anlaşılmış olabileceğinden bu açıklamayı yapmak gerekmiştir.


İsrail'de Savunma Bakanı ve Genelkurmayı açıklama yaptı: İran’a karşı saldırı için hazırız

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanlığı, İran'ın olası saldırısına yönelik karşı saldırıya hazırlandıkları yönünde mesaj verdi. İsrail Savunma Bakanlığı, Gallant’ın Hava Kuvvetleri komutanlarıyla İran'ın olası saldırısı hakkında durum değerlendirmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar ve diğer üst düzey yetkililerle bir araya gelen Gallant, “Düşmanlarımız geçen yıl boyunca sergilediğiniz yetenekler sayesinde adımlarını dikkatlice düşünüyorlar. Ancak saldırıya hızlı bir geçiş de dahil olmak üzere tüm seçeneklere hazırlıklı olmalıyız.” ifadelererini kullandı.

İsrail Genelkurmay Başkanlığı da İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Ori Gordin’in yerel yöneticilerle dün yaptığı görüşmeye ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Açıklamaya göre, Gordin, İsrail’in kuzeyindeki yerel yöneticilere, İran ve Lübnan Hizbullahı tarafından beklenen saldırı öncesinde ordunun “karşı saldırı planlarının hazır" olduğunu belirtti. Kendisi de dahil bütün İsrail askerlerinin karşı saldırıya hazır olduğunu ifade eden Gordin, İsrail’in kuzeyindeki denklemi değiştirmeye ve evlerinden ayrılmak durumunda kalmış İsrail vatandaşlarını geri getirmeye kararlı olduklarını kaydetti.


Azerbaycan'dan vatandaşlarına "İsrail'e seyahat etmeyin" uyarısı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki güvenlik riski nedeniyle vatandaşlarına İsrail'e seyahat etmemeleri uyarısı yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, bölgedeki güvenlik riski sebebiyle Azerbaycan vatandaşlarına zorunlu nedenler dışında İsrail'e seyahat etmemeleri önerildi. Açıklamada, İsrail'de bulunan Azerbaycan vatandaşlarından güvenlik kurallarına uymaları ve nüfusun yoğun olduğu alanlara gitmemeleri istendi. Bakanlık, Azerbaycan vatandaşlarına Lübnan ve Filistin'e seyahat etmemeleri uyarısı yapmıştı.


İzmir'de elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin, eski ve yeni İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları hakkında suç duyurusu

İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında elektrik akımına kapılarak 2 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek, İzmir Adliyesi önünde gazetecilere, sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili, 42 kişi hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan iddianame düzenlenerek Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiğini hatırlattı.

Olayda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, eski Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile eski İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı olan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın da bu sorumluluklarının ve kusurlarının olduğunu savunan Sarıçiçek, olayda kusur ve ihmaller olduğu gerekçesiyle savcılığa bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Sarıçiçek, "Özge Ceren Deniz'in ölümünde ihmali ve kusuru bulunan tüm suçluların olası kastla adam öldürme suçundan gereken cezayı almaları için davamızın sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi.

İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay (44) elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. 


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ile Instagram temsilcileri bugün bir görüşme yapacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlık yetkililerinin bugün Instagram temsilcileri ile görüşeceğini duyurdu. Bakan Uraloğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz.

 


G7 ülkeleri: Ortadoğu'da gerilimin daha büyük çaplı çatışmayı tetikleyebilecek şekilde artması endişe verici

G7 ülkeleri Ortadoğu'da itidal ve gerilimin azaltılması çağrısında bulunarak, son dönemde yaşanan olayların "bölgede daha büyük çaplı bir çatışmayı tetikleme riski olduğunu" açıkladı.

G7 ülkeleri yaptıkları açıklamada "tüm tarafları bir kez daha, misilleme amacıyla şiddetin yıkıcı döngüsünü sürdürmekten kaçınmaya, gerginliği düşürmeye ve gerilimin azaltılması yönünde yapıcı bir şekilde hareket etmeye" çağırdı.


ENAG temmuz enflasyonunu açıkladı

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), temmuz ayı enflasyon araştırmalarının sonucunu açıkladı. ENAG, aylık enflasyonu yüzde 5,91, yıllık enflasyonu yüzde 100,88 olarak hesapladı.

ENAG Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) temmuz ayında yüzde 5,91 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 100,88 olarak gerçekleşti.

ENAG haziran ayı enflasyonu oranını ise yüzde 4,27 olarak duyurmuştu. ENAG'a göre, haziran ayında E-TÜFE'nin son 12 aylık artışı yüzde 113,08 olarak gerçekleşti.


Beyaz Saray: ABD'nin Ortadoğu'daki hamleleri bölgedeki gerginliği azaltmaya yönelik adımlar

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi danışman yardımcısı Jonathan Finer, ABD'nin Ortadoğu'daki gerilimi azaltmak amacıyla savunma tedbiri olarak Ortadoğu'ya ilave askeri güç konuşlandırmakta olduğunu açıkladı.

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanlarından Fuad Shukr'un öldürmesinden bir gün sonra Hamas lideri İsmail Haniye'nin geçen hafta çarşamba günü Tahran'da yapılan saldırıda öldürülmesi bölgedeki gerilimi artırdı. Gazze Şeridi'nde devam eden savaşın Ortadoğu'nun başka bölgelerine yayılacağından endişe ediliyor. Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün ulusal güvenlik ekibini toplayarak Ortadoğu'daki gelişmeleri ele alacağını ve Ürdün Kralı Abdullah ile de görüşeceğini açıkladı.

Axios'ta yer alan ve görüşme hakkında bilgi sahibi üç kaynağa dayandırılan habere göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, G7 ülkelerinden mevkidaşlarına İran ve Hizbullah'ın bugün İsrail'e saldırmaya başlayabileceğini söyledi.

Ancak Blinken, İran ve Hizbullah'ın nasıl saldıracağının belirsiz olduğunu ve tam zamanlamayı bilmediğini dile getirdi. Pentagon cuma günü yaptığı açıklamada bölgeye ilave savaş uçakları ve donanma savaş gemileri konuşlandıracağını açıkladı. Finer CBS'in "Face the Nation" programında yaptığı açıklamada "Genel amaç bölgedeki tansiyonu düşürmek, caydırıcılığı artırmak ve bölgesel çatışmayı önlemek" dedi.


Siberağ-4" operasyonlarında 86 zanlı yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çevrim içi çocuk müstehcenliği, yasa dışı bahis ve nitelikli hırsızlık ve dolandırıcılık, banka veya kredi kartlarını kötüye kullanma suçlarına yönelik "Siberağ-4" operasyonlarında 86 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde 26 ilde operasyonların yapıldığını kaydetti.

Bakan Yerlikaya, 86 zanlının yakalandığı Siberağ-4 operasyonları sonucu, ruhsatsız tabancalar ile çok sayıda bilgisayar, sahte ehliyet ve dijital materyalin ele geçirildiğini belirterek, "Şüphelilerin hesaplarında 91 milyon 400 bin lira işlem hacmi bulunduğu tespit edildi. Kara Vatan'da olduğu gibi Siber Vatan'da da 7 gün 24 saat suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin." ifadesini kullandı.


Türkiye, Lübnan'daki vatandaşlarına seyahat uyarısı yaptı

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki güvenlik durumumun hızlı bir şekilde bozulması ihtimali nedeniyle, vatandaşlardan elzem olmadığı sürece Lübnan'a seyahat etmekten kaçınmaları ve hali hazırda Lübnan'da bulunan vatandaşların mümkünse ülkeden ayrılmalarını tavsiye etti.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki son gelişmeler nedeniyle, Lübnan'daki güvenlik durumunun hızlı bir şekilde bozulması ihtimali olduğu vurgulandı.

Türk vatandaşlarının "elzem" olmadığı sürece Lübnan'a seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye edilen açıklamada, "Lübnan'da bulunan vatandaşlarımızın ise tedbirli olmaları, zorunlu olmadıkça Nebatiyeh, Güney Lübnan, Bekaa ve Baalbek-Hermel vilayetlerine gitmemeleri ve Lübnan’da kalmaları elzem olmayanların mümkünse ticari uçuşlar halen devam ederken Lübnan’dan ayrılmaları tavsiye olunmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ayrıca gelişmelerin Bakanlık ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilmesinin yararlı olacağının altı çizilerek, acil durumlar için elçiliğin telefon numarasına yer verildi.

Acil durumlar için Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliğinin telefon numaraları:

+961 3 944 904 / +961 70 622 012

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU