Kadına şiddet iddiasıyla gündeme gelen mekan, Beyoğlu Belediyesi tarafından mühürlendi

Belediye Başkanı İnan Güney “Beyoğlu, kadınların istediği saatte güvenle gezdiği, kimsenin 'o saatte orada ne işin vardı' demeyeceği bir ilçe olarak kalacak” dedi

Fotoğraf: X

 

Beyoğlu Cihangir Ömer Avni Mahallesi'nde, kadınlara yönelik saldırıyla gündeme gelen Divane Cihangir isimli eğlence merkezi Beyoğlu Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. 

İşlemle ilgili açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney şunları söyledi.

Kamuoyunda gündeme gelen, içinde ruhsatsız spa da bulunan malum işletme, emniyetten gelen yazı doğrultusunda güvenlik gerekçesiyle zabıtalarımız tarafından mühürlenmiştir.

Beyoğlu, kadınların istediği saatte güvenle gezdiği, kimsenin "o saatte orada ne işin vardı" demeyeceği bir ilçe olarak kalacak.

Huzur ve güvenlik ortamının bozulmasına müsaade etmeyeceğiz, müsamaha göstermeyeceğiz.

Duyarlılık ve tepki gösteren esnafımıza, hakkından vazgeçmeyen kadınlara, suçluları yakalayarak adalete teslim eden emniyet güçlerimize ve Beyoğlu'na sahip çıkan tüm komşularımıza teşekkürler.

Gözaltına alınmışlardı

 3 kadına yönelik fiziki saldırı ve saç çekme görüntülerinin sosyal medyada gündem olmasının ardından polis harekete geçti. Gözaltına alınan şüphelilerden M.M.D’nin 13, V.T’nin ise 12 suç kaydı olduğu belirlendi. Emniyet'te işlemleri tamamlanan şüphelilerin kasten yaralama ve cinsel taciz suçlarından adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, Beyoğlu ilçesi Ömer Avni Mahallesinde bulunan bir eğlence yerinde meydana gelen ve 2 Ağustos 2024 tarihinde bazı medya kuruluşlarında yer alan olayla ile ilgili olarak; olayın meydana geldiği eğlence yerinde, kadın şahısların telefonlarını şarj etmek için bekledikleri sırada, iş yeri çalışanları tarafından hesap getirilerek iş yerinin kapanacağının söylendiği, iş yeri çalışanları ile aralarında telefonu şarj edip biraz daha beklemek için kalma yüzünden çıkan tartışma sonrasında olayın meydana geldiği, başka masadan gönderilen herhangi bir şey olmadığı şahısların beyanlarından anlaşılmıştır.

İncelemelerde; görüntülerde yer alan ve kadın şahısları darp ettiği anlaşılan şahısların M.M.D. ve V.T. oldukları tespit edilmiş, tespiti yapılan şüpheliler 2 Ağustos 2024 tarihinde saat 21.30 sıralarında yakalanarak, gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahıslar hakkında yapılan incelemede çeşitli suçlardan M.M.D’nin 13, V.T’nin ise 12 suç kaydı olduğu anlaşılmıştır. Konu ile ilgili yakalanan şüpheliler 3 Ağustos 2024 tarihinde kasten yaralama ve cinsel taciz suçlarından adli makamlara sevk edilmiştir.

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU