Donald Trump, eşi Melania'nın suikast anında ne düşündüğünü aktardı

Trump, Fox News'e verdiği yeni röportajda J.D. Vance'i de savundu

(AFP)

Eski ABD Başkanı'na göre eski First Lady Melania Trump, bu ay Pensilvanya'daki mitingde silahlı saldırganın Donald Trump'ı neredeyse öldürdüğü an hakkında konuşmakta hâlâ zorlanıyor.

Trump, Fox News'ten Laura Ingraham'a verdiği ve pazartesi günü yayımlanacak röportajda, silahlı saldırı gerçekleştiğinde Melania'nın mitingi televizyondan canlı izlediğini söyledi.

Trump, Ingraham'a "Bu konuda gerçekten konuşamıyor bile, ki bu sorun değil, çünkü bu benden hoşlandığı ya da beni sevdiği anlamına geliyor" dedi.

Ben yere yattığımda en kötüsünün olduğunu düşünmüş.

Silahlı saldırıyla ilgili Donald Trump, Gizli Servis'i hem övdü hem eleştirdi. Kısa mesajlar yerel polisin silahlı saldırgan Thomas Crooks'un şoke edici olaydan önce şüpheli davrandığının farkında olduğunu gösterince Gizli Servis pazartesi günü daha da rezil olmuştu.

Trump, koruma biriminin Crooks'u durdurmak için yerel polisle daha iyi koordine olması gerektiğini söyledi ancak kurşunlar uçuşmaya başladığında üzerine atlayan Gizli Servis ekibini övdü.

Çok cesur davrandılar.

Bunu söylemek zorundayım.

Trump röportajın geri kalanını, Joe Biden'ın Demokratların 2024 adaylığından ayrılmasının bir "darbe" sonucu olduğu ve eski başkanın Kamala Harris'in zayıf bir aday olduğu yönündeki düşünceleri de dahil artık tanıdık kampanya konuşması noktalarını tekrarlamak için kullandı.

Ondan daha kötü bir aday.

O çok daha radikal solcu.

Eski başkan, Trump kampanyasının münazaralardan çekildiğini açıklamasının ardından "muhtemelen" Harris'le münazaraya gireceğini de sözlerine ekledi.

Trump'ın çok alay edilen başkan yardımcısı adayı J.D. Vance konusundaysa eski başkan, yarıştaki partnerini savundu.

O hiçbir şeye karşı değil. Aileyi seviyor.

Bu onun için çok önemli. Çok ilginç bir aile ortamında büyüdü ve ailenin iyi bir şey olduğunu düşünüyor.

Bu yorumlar, Vance'in geçmişte çocuk sahibi olmayanlarla "kedili kadınlar" diye dalga geçtiği sözlerine yanıt niteliğindeydi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU