CrowdStrike, 5 milyar dolara mal olan kesinti için 10 dolarlık hediye çeki verdi

Ortaklara sunulan Uber Eats hediye çeklerinden bazıların sahte olduğu belirtildi

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Newark havalimanında da kesinti dolayısıyla uçuşlar durmuştu (Reuters)

CrowdStrike, geçen hafta milyonlarca bilgisayarı çökerten devasa küresel kesinti nedeniyle bazı ortaklarına özür olarak 10 dolarlık Uber Eats hediye çeki teklif etti.

Bir sigortacının büyük şirketlere 5 milyar dolardan fazla mali kayba mal olacağını tahmin ettiği cuma günkü kesintinin ardından siber güvenlik firması, "takım arkadaşlarına ve ortaklarına" bir e-posta gönderdi.

"19 Temmuz'daki olayın yol açtığı fazladan çalışmanın farkındayız. Bunun için en içten teşekkürlerimizi ve verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özürlerimizi iletiyoruz" ifadelerinin yer aldığı e-posta, alıcılar tarafından Reddit forumlarında ve X'te (eski adıyla Twitter) paylaşıldı.

Minnettarlığımızı ifade etmek için, bir sonraki kahveniz ya da gece atıştırmalığınız bizden!

Engadget'ın haberine göre Uber Eats bazı hediye çeklerinin sahte olduğunu belirtti ve bunları kullanmaya çalışanlar teklifin, hediyeyi sunan ortak tarafından iptal edildiğini belirten bir mesajla karşılaştı.

CrowdStrike yaptığı açıklamada, "Bu [hediye çeklerini] müşterilere bu durum boyunca yardım eden ekip arkadaşlarımıza ve ortaklarımıza gönderdik" dedi.

Uber yüksek kullanım oranları nedeniyle bunu dolandırıcılık olarak işaretledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CrowdStrike, Microsoft'un Windows işletim sistemini çalıştıran bilgisayarların "mavi ölüm ekranında" takılıp kalmasına yol açan sorunu, güvenlik yazılımındaki hatalı bir güncellemeye bağlamıştı.

Dünya çapında yaklaşık 8,5 milyon bilgisayarı etkileyen kritik yazılım hatasını düzeltmek için cihazların manuel olarak yeniden başlatılması gerekmişti.

Sözkonusu hata, küresel hava seyahatlerini durma noktasına getirmiş, hastane faaliyetlerini aksatmış ve bazı TV kanallarını devre dışı bırakmıştı.

Sigorta şirketi Parametrix çarşamba günü yaptığı açıklamada kesintinin, etkilenen ABD Fortune 500 şirketlerinin yüzde 25'i için 5,4 milyar dolar, dünya genelindeki şirketler için ise yaklaşık 15 milyar dolar zarara yol açtığını tahmin etti.

Parametrix'in olayla ilgili raporunda, "Bu olay, büyük şirketlerin bulut hizmetlerine olan kritik bağımlılığını ve bu tür kesintilerin yarattığı sistemik riskleri vurguluyor" dendi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU