"Dehşet verici" korku filmi, eleştirmenlerden de neredeyse tam puan aldı

Kendini hazırla...

Oddity'den bir kare (Blue Finch Films)

Eleştirmenlerin neredeyse oybirliğiyle övdüğü "dehşet verici" yeni korku filmi ABD'de gösterime girdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İkiz kız kardeşinin yasını tutan kör bir medyuma odaklanan bağımsız film Oddity, cuma günü (19 Temmuz) ABD'de gösterime girdi.

İzleyicilerin sosyal medyada coşkuyla tavsiye ettiği İrlanda filmi, eleştirileri derleyen internet sitesi Rotten Tomatoes'ta halihazırda yüzde 98'lik olumlu puana sahip.

İzleyiciler filmle ilgili düşüncelerini X/Twitter'da paylaştı.

Bir kişi, "Oddity rahatlıkla yılın en korkunç filmi" diye yazdı:

Bir sekans sırasında o kadar yüksek sesle çığlık attım ki… Bir korku filminin hâlâ içimden bu tür bir tepkinin çıkmasını sağlayabileceğini bilmiyordum bile! Kesinlikle dehşet verici. Ona aşırı bayıldım.

Diğer bir kişi, "Oddity gerçekten dehşet vericiydi" dedi:

Açık ara yılın en korkunç filmi.

Bir başkası, "Rahatlıkla yakın dönemde izleyip de en çok beğendiğim seyirliklerden biri" diye yazdı:

Bu film beni tahta parmaklarıyla sardı ve her dakikasına bayıldım. Yalın, dehşet verici ve ustalıkla yapılmış. Buna aşırı bayıldım.

Yönetmenliğini Damian McCarthy'nin yaptığı film için Birleşik Krallık veya Türkiye'de herhangi bir vizyon tarihi henüz açıklanmadı.

Oddity, yakın zamanda çıkan satanik FBI korkusu Cambaz'ın (Longlegs) da aralarında yer aldığı, bu yıl yayımlanan bir dizi başka önemli korku filminin hemen ardından geldi.

The Independent'ın 4 yıldızlı Cambaz değerlendirmesinde Clarisse Loughrey şöyle yazmıştı:

Cambaz, Charles Manson'ın suç ortaklarından Zodyak Katili'nin şifrelerine ve Ağlak Sesli Katil'in çılgın telefon görüşmelerine kadar hem gerçek hayattaki seri cinayetlerin endişe verici mirasında terbiye ediliyor hem de ilerleyen safhalarında 'Şeytan Benim Komşum ve Bazen Bowlinge Gideriz' gibi bir başlıkla 1970'lerin korku filmleri arasında tamamen sırıtmayacak şekilde işleri büyüterek ivmeleniyor.

Nicolas Cage'in seri katili ürkütücü görünse de aynı zamanda egzotik kısa tüylü kediler yetiştirmesi de muhtemel gibi. Aktörün tahmin edilemezliği ona her zaman deliliğe giden süreçte en iyi hizmeti sağlıyor, delilikte huzur bulan karakterlerde değil (O konuda Willem Dafoe'nun borusu öter). Ve buradaki performansı, 'tuhaf' ve yapmacık tavırları gerçekten bırakıp, cehennem ateşi gibi bir yoğunlukta, yavaşça ve sakince konuştuğunda en iyi halini alıyor. 

Cambaz, ABD ve Birleşik Krallık'taki sinemalarda halihazırda gösteriliyor. Türkiye'deki vizyon tarihiyse 6 Eylül 2024.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Eren Umurbilir

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU