Devam filminin gözü yükseklerde: Gişede fırtına koparacak

30 yıl önceki ilk macera rekora koşmuştu

Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 78 puan almayı başardı (Universal Pictures)

Kasırgalar (Twisters), gişeyi yıkıp geçmeyi aklına koymuş gibi görünüyor.

1996'nın gişe canavarı Kasırga'nın (Twister) bağımsız bir devamı olan Kasırgalar, hafta sonu Kuzey Amerika'da 4 bin sinema salonunda gösterime girmeye hazırlanıyor. 
 


Filmin hafta sonunda 50 milyon ila 55 milyon dolar hasılat elde etmesi bekleniyor. 

Bütçesi 155 milyon dolar

Minari'nin Oscar adayı yönetmeni Lee Isaac Chung'ın imzasını taşıyan Kasırgalar'da Daisy Edgar-Jones, Glen Powell ve Anthony Ramos, Oklahoma'nın merkezinde birden fazla hortumun birleşmesiyle kendilerini hayatlarının mücadelesi içinde bulan fırtına avcılarını canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kasırgalar'ın yapımı 155 milyon dolara mal oldu, dolayısıyla filmin bütçesini geri kazanıp kâra geçmesi için küresel çapta yankı uyandırarak dünyanın dört bir yanındaki sinemaseverleri salonlara çekmesi gerekiyor.

Halihazırda gösterime girdiği 38 bölgede 11,5 milyon dolar kazanan film Fransa, Almanya, İtalya ve Birleşik Krallık da dahil olmak üzere Avrupa'nın büyük bölümünde yarın gösterime girecek. Film, Türkiye'deyse 12 Temmuz'dan itibaren izleyicilerle buluşmaya başladı.

İlk film 30 yıl önce gişeyi sallamıştı

Helen Hunt, Bill Paxton, Cary Elwes ve Philip Seymour Hoffman'ın fırtına kovalayan bilim insanlarını canlandırdığı ilk Kasırga, yaklaşık 30 yıl önce gösterime girmiş ve büyük bir başarıya imza atmıştı.

1996'nın en yüksek hasılat yapan ikinci filmi olan yapım, iki dalda Oscar'a aday gösterilmişti.

Devam filmi de çoğunlukla olumlu eleştiriler aldı. Variety'nin baş film eleştirmeni Owen Gleiberman, Kasırgalar'ı "eğlenceli ama selefi kadar iyi değil" diye niteledi.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU