Cumhuriyetçiler, Trump'ın başkan yardımcısı seçimini pek beğenmedi

Siyasi görüşü fark etmeksizin ankete katılanların sadece yüzde 12'si, Donald Trump'la birlikte yarışacak en uygun kişinin Ohio Senatörü olduğunu düşünüyor

Pazartesi akşamı Donald Trump, Ohio Senatörü JD Vance'i başkan yardımcısı adayı olarak seçti (AP)

Donald Trump, aylar süren spekülasyonların ardından, geçmişte kendisini eleştiren Ohio Senatörü JD Vance'i seçimdeki yol arkadaşı olarak açıklamıştı.

Vance'in Trump hakkındaki düşünceleri yıllar içinde değişmişken, politik spektrumun her iki ucundan seçmenler Trump'ın başkan yardımcısı seçimine dair düşüncelerini paylaşıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

YouGov'un yaptığı ankette, ankete katılan ABD'li Cumhuriyetçi yetişkinlerin yalnızca yüzde 27'si, 2024 Beyaz Saray yarışında Trump'a yol arkadaşlığı için en iyi seçimin Vance olduğunu düşündü.

Pazartesi günü YouGov'un 3003 Amerikalı yetişkinle yaptığı yeni ankete katılan Cumhuriyetçilerin yalnızca üçte birinden biraz azı, "Vance yapılabilecek en iyi seçimdi" dedi.

Görece düşük sayıya rağmen çok az sayıda Cumhuriyetçi, Vance'in gerçekten de kötü bir seçim olduğunu düşündü. Bu seçeneğe yüzde 2 oranında oy verilirken, "Vance olabilecek en kötü seçimdi" diye yanıtlayanlar da yüzde 2'ydi.
 

YENİ 3003 ABD'li yetişkinle 15 Temmuz anketi
• Cumhuriyetçilerin yüzde 27'si Trump'ın yapabileceği en iyi seçim Vance'ti diyor
• Yüzde 29'u iyi bir seçim diyor
•Yüzde 10'u ne iyi ne kötü diyor
• Yüzde 2'si kötü bir seçim diyor
• Yüzde 2'si olabilecek en kötü seçim diyor
• Yüzde 29'u kararsız

Oy yüzdelerinde bir başka beraberlik de Cumhuriyetçilerden Vance "iyi bir seçim" ama en iyi başkan yardımcısı adayı değil diyenlerle kararsızlar arasındaydı, anket her iki yanıtın da yüzde 29 oy aldığını söylüyor.

Fakat Cumhuriyetçilerin "yapılabilecek en iyi seçim" ve "iyi seçim" cevapları toplandığında, Cumhuriyetçi Parti eğilimli yetişkinlerin yarısından fazlasının, yüzde 56'sının Hillbilly Elegy (Köylü Ağıtı) yazarına olumlu baktığı görülüyor.

Ankete katılan Cumhuriyetçilerin kalan yüzde 10'u ise, Vance ne iyi ne kötü bir seçimdi diye düşündü.

Kendisini Demokrat ve Bağımsız diye tanımlayan seçmenleri de içeren ankette, 3003 oyun tamamı dahil edildiğinde sayılar büyük ölçüde değişiyor. Oy verenlerin yalnızca yüzde 12'si Vance yapılabilecek en iyi seçimdi diye değerlendirirken yüzde 9'u en kötüsüydü dedi.  

İlginç bir şekilde 45 yaş ve üzerindekilerin Trump'ın yapabileceği en iyi seçim Vance'ti deme ihtimali, bu yaş aralığının altındakilere göre daha yüksek.

Aynı zamanda, Senatör'e olabilecek en iyi seçim diye oy verenlerin yüzde 14'ü beyazken, siyah katılımcıların yalnızca yüzde 4'ü, Hispanik katılımcıların yüzde 9'u ve diğerlerinin yüzde 9'u bu yanıtı seçti.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU