ABD ordusu Gazze'deki geçici iskele üzerinden yapılan operasyonların yakında sona ereceğini açıkladı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, iskele operasyonlarının yakında sona ereceğini doğruladı

Gazze kıyısındaki ABD iskelesi / Fotoğraf: Reuters

Pentagon yaptığı açıklamada, ABD askeri personelinin çarşamba günü Gazze kıyı şeridinde geçici iskeleyi yeniden kurmaya çalıştığını, ancak teknik ve hava koşullarıyla ilgili sorunlar nedeniyle başarısız olduğunu duyurdu.

Reuters'ın haberine göre Pentagon sözcüsü Patrick Ryder yaptığı açıklamada, "ABD askerleri hiçbir zaman Gazze'ye girmedi" dedi. Ryder, iskeledeki operasyonların yakında sona ereceğini ve her zaman geçici çözümler sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Gazze'ye yardım sağlamaktan, yardım dağıtımına odaklanılmasıyla birlikte iskele operasyonlarının yakında sona ereceğini doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İskelenin ilk planlarına göre kargo gemileri yardım malzemelerini Kıbrıs'tan Gazze Şeridi'nin birkaç kilometre açığındaki yüzer iskeleye taşıyacak, mallar daha küçük gemilerle boşaltılmak üzere iskeleye yanaşacaktı. Sevkiyatlar daha sonra buradan alınacak ve yardım kuruluşları tarafından dağıtılacaktı.

ABD Başkanı Joe Biden, mart ayında orduya yüzer iskele inşa etme talimatı verdiğini açıklamıştı. İskelenin inşası mayıs ayı başında tamamlandı, ancak hava koşulları nedeni ile iskele 17 Mayıs'a kadar hizmete alınamadı.

Bir hafta içinde kötü hava koşulları demirli dört Amerikan gemisinin rıhtımdan kopmasına ve sürüklenmesine neden oldu. Liman daha sonra üç gün süren kötü hava koşulları nedeniyle hasar gördü ve gerekli onarımlar için Aşdod Limanı'na taşındı.

İskele 7 Haziran'da tekrar hizmete girdi ancak yüksek dalgalar nedeniyle 14 Haziran'da Aşdod'a  tekrar taşındı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU