Avusturya: Terör şüphelisi cezaevinde ölü bulundu

Soruşturma IŞİD Horasan örgütüne odaklanıyor

Viyana'daki Zinnergasse'de sınır dışı edilmeyi bekleyen göçmenlerin gözaltı merkezi / Fotoğraf: AP

Terör soruşturması kapsamında Avusturya'dan Rusya'nın Dağıstan cumhuriyetine sınır dışı edilmeyi bekleyen bir adam hücresinde ölü bulundu. DPA, adamın geçen yıl Viyana ve Köln'de yapılan terör uyarılarının ardından Avusturya'nın başkentinde gözaltına alınan dört kişiden biri olduğunu öğrendi. Mayıs ayında, doğrudan bir suç şüphesi bulunmaması nedeniyle, tutukluluk hali iptal edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak dört kişi hakkında aynı zamanda sınır dışı işlemleri de başlatıldı. Viyana polis sözcüsü, Kronen gazetesinin olayla ilgili haberinin ardından 40 yaşındaki adamın bir polis hapishanesinde öldüğünü doğruladı.

Sözcü, adamın dış nedenlerden dolayı ölmediğini belirtti. Dört şüpheliden biri olan Tacik, 2023 Noel arifesinde Almanya'nın batısındaki Wesel kasabasında gözaltına alınmış ve şubat ayında Avusturya'ya sınır dışı edilmişti. Polis, yılbaşı kutlamalarının yapıldığı sırada Köln Katedrali'ne yönelik olası bir saldırı hakkında bilgi aldı. Noel'den önce, güvenlik makamları Viyana'daki Aziz Stephen Katedrali gibi simgesel yapılara yönelik olası bir saldırı hakkında bir ihbar aldı.

Tacikistanlı iki, Dağıstanlı bir erkek ve Türk kökenli bir kadın Avusturya'da tutuklandı.

Viyana Savcılığı, terör örgütüyle bağlantılı oldukları şüphesiyle eski tutukluları soruşturmaya devam ediyor. Soruşturma, Batılı yetkililer ve uzmanların mart ayında Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen ve 140'tan fazla kişinin ölümüne yol açan saldırıdan sorumlu tuttukları IŞİD Horasan adlı terör örgütüne odaklanıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU