Biden'dan yarışı bırakma çağrılarına yanıt: Hiçbir yere gitmiyorum

Çok sayıda seçmen ve partisinden isim, Biden’a başkanlık yarışından çekilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Fotoğraf: Reuters

Birçok Demokrat'ın kendisine adaylığını sonlandırması yönündeki çağrılarıyla karşı karşıya kalan ABD Başkanı Joe Biden, "Hiçbir yere gitmiyorum" dedi ve dünkü 4 Temmuz kutlamalarını kampanyasını sürdürecek dayanıklılık ve zihinsel keskinliğe sahip olup olmadığına ilişkin şüphelere cevap vermek için kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

81 yaşındaki Biden'ın 27 Haziran'da Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile gerçekleştirdiği münazarada sergilediği zayıf performans, artık yakından incelendiği anlamına geliyor.

Birçok Demokrat seçmen Biden'ın önümüzdeki dört buçuk yıl boyunca yorucu bir çalışma temposunu sürdürüp sürdüremeyeceği konusunda endişe duyarken, partisindeki bazı isimler de Biden'ı adaylıktan çekilmeye çağırdı.

Biden dün 4 Temmuz'daki ABD Bağımsızlık Günü için Beyaz Saray'da her yıl düzenlenen kutlamalarda konuştu. Sözlerine "Bağımsızlık Gününüz Kutlu Olsun!" diyerek başlayan Biden, prompter'dan okuduğu konuşmasında önemli bir hata yapmadı. Konukların arasına karışıp onlarla selfie çektirirken, birisi "Mücadeleye devam et" diye seslendi.

Biden bunun üzerine "Beni yakaladın. Hiçbir yere gitmiyorum" dedi ve çekilme çağrılarının artmasına rağmen yarışta kalma sözünü tekrarladı.

Reuters’a konuşan kaynaklar, Biden'ın yarıştan çekilmesi durumunda seçimlerde yerini alacak adaylardan önde gelen ismin Başkan Yardımcısı Kamala Harris olduğunu ancak ABD Başkanının müttefiklerinin Biden'ın seçmenlerin ve bağışçıların endişelerini giderebileceğine inandığını söylediler.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU