Özel ve Özdağ bir araya geldi: Türkiye'nin çözmesi gereken bir sığınmacı sorunu var

Özel, “Ben Beşar Esad'la görüşme sağlanması, Suriye'nin istikrara kavuşması ve sığınmacıların her birisinin AB'nin de elini taşın altına sokarak ülkelerine gitmesini tüm muhataplarımızla görüşüyoruz” dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Özdağ ve Özel saat 12.00'de bir görüşme gerçekleştirdi. Özdağ’ı CHP Genel Merkezi önünde MYK üyeleri Aylin Nazlıaka ve Zeliha Aksaz Şahbaz karşıladı.

İki lider, görüşmenin ardından kameraların karşısına geçerek açıklama yaptı.

Özel, sığınmacılarla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

Türkiye'nin düzensiz göç, kaçak göçmen sorunu vardır ve bu sorunun çözülmesi için CHP olarak en kuvvetli inisiyatifi alacağımızı bu seçim süreci bittikten sonra söyledik. Bugün Türkiye'nin çözmesi gereken bir sığınmacı sorunu var. Zamanında "Esad'la görüşün" dediğimizde bize dediğini bırakmayanlar şimdi tekrar "tatil yapabiliriz" noktasına geldiler. Ben Beşar Esad'la görüşmenin sağlanması, Suriye'nin istikrara kavuşması ve sığınmacıların her birisinin AB'nin de elini taşın altına sokarak gitmesini tüm muhataplarımızla görüşüyoruz.

Yarın Başbağlar'dan sonra Bükreş'e uçacağım. Bükreş'te Avrupa Sosyalist Partisi ve Sosyalist Enternasyonel'de birlikte çalıştığımız liderlerin her birisine daha önce büyükelçilerine söylediğim ve bir yemekte ifade ettiğim konuyu bu sefer Sosyalist Entarnasyonel marjında bir kez daha bu sorunun çözümüne ilişkin olarak siyasi irade ve kararlılığımızı ifade etmek durumundayım. 

Bunun yanında sayın genel başkanımızın yasama faaliyetleri noktasında, maalesef biz çok isteriz biz tüm siyasi partilerin mecliste temsil ediliyor olmasını. Bununla ilgili de "Türkiye vekilliği" olmak üzere önerilerimiz var. Yüzde kaç alırsa oy en az o kadar milletvekiliyle, 100 milletvekilinin partilerin genel oyu üzerinden belirlenmesi ve seçim barajlarının temsiliyete engel olmaması yönünde. Zaten sıfır barajı savunan tüm partilerin eşit bir şekilde hazine yardımından istifade etmesi gerektiğini savunan bir siyasi partiyiz

Özdağ'dan bozkurt açıklaması: Alman devleti Hitler işareti yapanlarla uğraşsın

Özdağ, Milli Takım futbolcusu Merih Demiral'in galibiyet sonrası yaptığı Bozkurt işaretine ilişkin olarak, "Bu Türk milletinin 2 bin yıldan beri işareti. Bozkurtla karşılaşanlar birbirlerine Türk olduklarını göstermek için Bozkurt yaparlar. Herhangi bir siyasi partiyle ilgisi yok. Bence Alman devletinin bozkurt yapanlarla değil, Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha isabetli olur" dedi. 

Özgür Özel de, "Gol sevincini yaşarken kullandığı bu işaretten dolayı böyle bir soruşturmayı doğru bulmadığımızı dün de ifade ettik. Ama bu tartışmayı köpürtmek, büyütmek ve bir siyasi çekişme noktasına getirmeye çalışmak başta Milli Takım'a zarar verir, herkesin bu konuda duyarlı davranması gerekiyor. Bu işaret konusunda özgürlükçü olmak lazım sıkıntı yok ama bundan birkaç yıl önce bir genç futbolcumuz bu sefer zafer işareti yapınca bugün bu işaretin özgürlüğünü savunanlar tarafından linç edilmişlerdi. Onları kendi tutarlılıkları açısından kendilerini sorgulamaya davet etmek lazım. Yoksa futbolcumuzun yaptığı işaretten ziyade oynadığı güzel futbol hepimize yaşattığı gurur yönünden değerlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum. ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU