Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov: "Geri dönüşü olmayan noktaya yaklaştık"

"Diplomatik ilişkiler de tehlikede"

Rusya'nın mayısta Harkiv'e düzenlediği saldırıda 14 kişi yaşamını yitirmişti (Reuters)

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Batılı ülkelerle diplomatik ilişkilerin seviyesini düşürebileceklerini söyledi.

Ryabkov, Rus gazetesi İzvestiya'ya verdiği röportajda, ABD ve Batılı müttefiklerinin Kremlin karşıtı politika izlediğini belirterek, bunun gelecekte ilişkileri iyice bozabileceğini söyledi. 

63 yaşındaki siyasetçi, söyleşide şu ifadeleri kullandı: 

Diplomatik ilişkilerin seviyesini düşürme gibi bir seçenek mümkün mü? Bu seçeneği incelediğimizi söyleyebilirim. Bu tür kararlar en üst düzeyde alınır.

Bakan yardımcısı, Batı'nın dünya sahnesindeki eylemlerinin "cezasız kaldığını" savunarak, bu durum değişmediği takdirde Rusya'nın eninde sonunda daha kararlı bir misilleme yapabileceğini belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ryabkov, ABD'nin Ukrayna'ya verdiği desteği de eleştirdi. Siyasetçi, Ukrayna'nın ABD yapımı Ordu Taktik Füze Sistemi'yle (ATACMS) pazar günü Kırım'ın Sivastopol şehrine düzenlediği saldırıyı hatırlattı.

Ryabkov, bu saldırıda hedef seçiminde Washington'ın Kiev'i yönlendirdiğini de öne sürdü. 

Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'daki şehre düzenlenen saldırıda ikisi çocuk 4 kişinin öldürüldüğü, 151 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD'nin bu korkunç saldırının suç ortağı olduğundan hiç şüphe yok" denmişti. Ayrıca ABD'nin Moskova Büyükelçisi Lynne Tracy de saldırının ardından Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

Diplomat, Ukrayna'ya silah sevkıyatının ve Rusya'nın yurtdışındaki varlıklarına el koyma girişimlerinin, diyalog ihtimalini baltaladığını söyleyerek, "Düşmanlarımız her adımda geri dönüşü olmayan noktaya daha da yaklaştığını bilmelidir" dedi. 


Independent Türkçe, RT, AA

DAHA FAZLA HABER OKU