Meşhur korku serisinin yeni filmini yönetecekti: Ayrılığın nedenini açıkladı

"Bunu kendini beğenmiş görünmeden açıklamak zor"

Sessiz Bir Yer: Birinci Gün, 28 Haziran'da gösterime girecek (Paramount Pictures)

Sessiz Bir Yer serisinin merakla beklenen yeni filmi vizyona girmeye hazırlanırken yönetmen Jeff Nichols, spinoff'tan ayrılma sebebini samimi bir şekilde paylaştı.

Yaklaşan korku filmi Sessiz Bir Yer: Birinci Gün, John Krasinski'nin yönettiği iki yapımın öncesini konu alıyor ve dünyayı yerle bir eden uzaylı istilasının ilk gününde, New York'un kalbinde geçiyor. 

"Yaratıcı farklılıklar"

Başrollerini Lupita Nyong'o ve Joseph Quinn'in paylaştığı Birinci Gün'ün başlangıçta Nichols tarafından yazılıp yönetilmesi planlanıyordu ancak Amerikalı sinemacı, yaratıcı farklılıklar nedeniyle filmden çekildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birinci Gün'ün yazar ve yönetmen koltuğuna, hikayeyi Krasinski'yle birlikte kaleme alan Michael Sarnoski oturdu. Sarnoski, başrolünde Nicolas Cage'in olduğu 2021 yapımı Pig'le eleştirmenlerin beğenisini kazanmıştı.

Nichols, yeni filmi Motorcular'ın (The Bikeriders) gösterime girmesi dolayısıyla TheWrap'e verdiği röportajda, Birinci Gün'den ayrılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

45 yaşındaki yönetmen, Krasinski'yle aralarındaki yaratıcı farklılıkların ne olduğunu tam olarak açıklamasa da ayrılığın "filmi asla kendisine ait hissedemeyeceğinden" kaynaklandığını söyledi. Nichols, Krasinski'nin parmak izlerinin projede hissedilmeye devam edeceğini de ekledi.

"Bu egoyla ilgili değil"
 


Sözlerine "John Krasinski, filmlerimin hayranıydı ve bana bu prequel'i (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film) yapmak isteyip istemediğimi soruyordu" diyerek başlayan Nichols, şöyle devam etti:

O zamanki düşüncem, bu filmlerin son derece iyi olduğuydu. Fedakarlık ve aile hakkında söyledikleri hoşuma gitmişti. Tematik olarak benim yaptığım bazı şeylerle aynı çizgide olduğunu hissettim. Kendimi rahat hissettiğim ve onun da hoşuna gidecek bir şekilde nasıl yaklaşacağıma dair bir fikir geliştirdim.

"Bu filmin çekilebileceğini düşünüyordum" diyen sinemacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bunu kendini beğenmiş görünmeden açıklamak zor ama kariyerimin bu noktasında yeterince film yaptım, eğer bunu yaparsam benim filmim olacak. Ve gerçek şu ki Sessiz Yer, onun filmleri. Bu egoyla ilgili değil, süreçle ilgili. Bir noktada, bunun asla sizin filminiz olmayacağını fark ediyorsunuz. Bir kenara çekilip bunu başkalarının yapmasına izin versem daha iyi olur.

Nichols'ın önceki filmleri arasında Kaçak (Mud) ve Sığınak (Take Shelter) yer alıyor.


Independent Türkçe, TheWrap, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU