Suudi Arabistan’dan ihtiyaç sahiplerini desteklemek için 99 ülkede 2984 proje

Acıları hafifletmek ve iyi geçim kaynakları sağlamak için asil insani çabalar

Suudi Arabistan, dünyanın dört bir yanındaki mültecilere ve yerinden edilmiş insanlara kalıcı desteğini vurguladı / Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan, insani yardım kolu, Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief) aracılığı ile dünya çapında 99 ülkede 2.984 proje aracılığıyla yardım ve destek sağlayarak, dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerinin yanında yer aldı.

Suudi Arabistan, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü'nde, ayrım gözetmeksizin tüm ülkeleri kapsayan asil insani rolünü somutlaştırmakta, dünyanın dört bir yanındaki mültecilere ve yerinden edilmiş kişilere yönelik sürekli desteğini, din öğretileri ile uluslararası sözleşmelerin yüklediği İslami ve insani bir görev olarak yardım ve koruma sağlayıp, onlara karşı yükümlülüğünü yerine getirme konusundaki kararlılığını teyit etmektedir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suudi Arabistan, Suriye'de 512 milyon dolar değerinde 237, Filistin'de 215 milyon dolar değerinde 63, Myanmar'da 173 milyon dolar değerinde 24 ve Yemen'de 138 milyon dolar değerinde 45 proje başta olmak üzere, çeşitli ülkelerde 1 milyar 182 milyon 946 bin doları aşan bir dizi program ve 424 insani yardım projesi aracılığıyla mültecilere ve yerinden edilmiş kişilere destek ve yardım sağlama, acılarını hafifletme ve onlara iyi geçim kaynakları oluşturmak için her şeyi yapmaya isteklidir.

Suudi Arabistan'ın projeleri; gıda ve tarımsal güvenlik, koruma, sağlık, barınma, erken toparlanma, eğitim gibi hayati sektörleri içeriyor.

Suudi Arabistan ayrıca 2.19 milyar 175 bin dolardan fazla değere sahip 304 farklı projeyi hayata geçirerek, ülkelerinde yerlerinden edilmiş insanlara destek olmuştur.

Yemen, Suriye ve Myanmar'dan gelen mülteci ve ziyaretçiler, Suudi Arabistan nüfusunun yüzde 5,5'ini oluşturmaktadır. Suudi Arabistan, ziyaretçilere (Krallık içindeki mültecilere) en sıcak bakan ülkelerden biri olup, onlara ücretsiz tedavi ve devlet okullarında eğitimin yanı sıra istihdam sağlamakta ve topluma entegrasyonlarını temin etmektedir.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU