Suudi Arabistan, Hac sezonunun başarılı geçtiğini duyurdu

İki Kutsal Caminin Hizmetkârı ve Veliaht Prens, Arap ve İslam ülkelerinin liderlerinden tebrikler aldı

Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Suudi Arabistan dün (salı), bu yıl çok sayıda hacı adayı olmasına rağmen Hac sezonunun başarılı geçtiğini duyurdu.

İki Kutsal Caminin Hizmetkârı Kral Selman bin Abdulaziz ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Selman, Arap ve İslam ülkelerinin liderlerinden tebrikler aldı.

Mekke Vali Yardımcısı ve Hac Komitesi Başkan Yardımcısı Prens Suud bin Mişal bin Abdulaziz, bu yılki Hac sezonunun başarılı geçtiğini belirterek, gelecek yılki Hac için hazırlıklara hemen başlanacağını açıkladı. Güvenlik, sağlık ve organizasyon yetkililerinin hacıların güvenliğini ve konforunu sağlamak için gösterdikleri çabaları öven Suud bin Mişal, çeşitli makamlar arasındaki sıkı koordinasyonun bu büyük başarının elde edilmesine katkıda bulunduğunu vurguladı.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Fahd el-Celacil ise bu yılki Hac sezonuna ilişkin sağlık planlarının başarılı olduğunu ve yüksek sıcaklıklarla ilgili zorluklara rağmen herhangi bir salgın ya da halk sağlığına yönelik tehdit olmadığını bildirdi. Bu büyük başarının, tüm devlet kurumları arasındaki entegrasyonun ve Hac sezonu için yapılan erken hazırlığın eseri olduğunu belirtti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU