Putin: Kuzey Kore, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonlarını "güçlü bir şekilde destekliyor"

Putin, Kuzey Kore medyasında yayınlanan bir makalede Pyongyang'a tam desteğini ifade etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un / Fotoğraf: AP

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Kuzey Kore medyasında yayınlanan bir makalede müttefiki Kuzey Kore'ye tam desteğini ifade ederek, Pyongyang'ın Moskova'nın Ukrayna'daki savaşına verdiği güçlü desteği vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Putin, Pyongyang'a nadir ziyareti öncesinde Kuzey Kore’nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansı tarafından yayınlanan makalesinde, "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (Kuzey Kore), Rusya'nın Ukrayna'da gerçekleştirdiği özel askeri operasyonlara güçlü bir şekilde destek vermesini son derece takdir ediyoruz" dedi. Putin, iki ülkenin "karşılıklı ve eşit iş birliğini" genişletmek için çalıştığını belirtti.

Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığına göre Putin makalesinde, Rusya'nın gelecekte de Kuzey Kore'yi "her zaman destekleyeceğini" vurguladı.

Putin, Batı'nın "tehdit" olarak gördüğü iki ülke arasında bir stratejik ortaklık anlaşmasının imzalanmasına tanıklık edebilecek olağanüstü bir ziyaret için salı ve çarşamba günleri sürecek ziyaret kapsamında Kuzey Kore'ye gidiyor.

ABD ve Avrupalılar aylardır Moskova ile Pyongyang arasındaki hızlı yakınlaşmadan endişelerini belirtiyor ve Kuzey Kore'yi teknolojik, diplomatik ve gıda yardımı karşılığında Rusya'ya Ukrayna'daki savaşında mühimmat sağlamakla suçluyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU